Æther Haga

  • 06/03/2020 •

    Wild Wild Æst

    Æther Sofia heeft haar netwerk uitgenodigd met een korte video te reageren op wat wij “Oost Europa” noemen, en daarmee haar persoonlijke visie hieromtrent te onthullen.

    Psycho-geografie speelt meer dan ooit een rol in de manier waarop we de steeds verdergaande verschuiving van het con-tempo waarnemen; verkenningen van zowel stedelijke omgevingen die de nadruk leggen op de speelsheid en de “drijvende” innerlijke wensen en visies, revolutionaire groepsficties, marxistische en anarchistische theorieën, maar ook de houdingen en methoden van dadaïsten en surrealisten die vandaag de dag worden toegepast. Psycho-geografie als nieuw oriëntatiemiddel in een geografische omgeving, al dan niet bewust georganiseerd, op de emoties en het gedrag van individuen is ook gedefinieerd als “een totale ontbinding van de grenzen tussen kunst en leven”. Een hele schatkist vol speelse, inventieve strategieën voor het verkennen van steden, plaatsen, denkwijzen, tradities; zo ongeveer alles wat passanten van hun voorspelbare paden afleidt en hen een nieuw bewustzijn van het landschap bijbrengt.

     

Over Æther Haga

ÆTHER HAGA is het kleine zusje van ÆTHER SOFIA in Bulgarije en is geïnitieerd en samengesteld door kunstenaars Marie Civikov en Voin de Voin. Bij gelegenheid vinden hier tentoonstellingen en presentaties plaats gebaseerd op de dialoog tussen deze twee uitersten van Europa. Æther Haga richt zich op onderzoek, context en de achtergrond van de kunstenaar en streeft ernaar om een meer fysieke band te creëren gebaseerd op delen, discussiëren en uitwisselen. Æther Haga zal onregelmatig programmeren en deelt zijn digitale platform met Æther Sofia. Volg hun Facebook-pagina om op de hoogte te blijven.


Denneweg 26, in het Lissabon
2512CN Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook