Galerie Maurits van de Laar

 • 13/04/2019 •

  Sinterklaas is niet bang, 25 jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar

  tekeningen

  25 jaar geleden exposeerde Marcel van Eeden (1965) voor het eerst in Galerie Maurits van de Laar.

  In die solotentoonstelling begonnen de contouren van zijn oeuvre vorm te krijgen: het in kaart brengen van de tijd voor zijn geboorte in 1965.

  In de tentoonstelling die de vijfentwintig jarige samenwerking met Marcel van Eeden viert is een overzicht te zien van tekeningen die door de jaren heen via de galerie verkocht zijn, aangevuld met nieuw werk.

  Bij de expositie verschijnt een kleine publicatie met teksten van critici, curatoren, verzamelaars en kunstenaars die beschrijven wat ze ervaarden toen ze het werk voor het eerst zagen. Om Hans den Hartog Jager, een van de schrijvers te citeren: “..In het werk van Marcel van Eeden botst het subjectieve maximaal met de bestaande realiteit, het objectieve knalt met grote kracht op het persoonlijke..”

Over Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens een keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.


Herderstraat 6
2512 CV Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter