Galerie Maurits van de Laar

  • 17/11/2018 • 23/12/2018

    Ristretto

    groepsexpo

    Galerie Maurits van de Laar sluit het jaar 2018 af met de groepstentoonstelling Ristretto. Kunstenaars van het eerste uur waaronder Robine Clignett, Marcel van Eeden en Diederik Gerlach maar ook nieuwe namen als Shary Boyle en jonge talenten als Susanna Inglada en Cedric ter Bals tonen elk in een geconcentreerde presentatie een of twee van hun werken. Ristretto geeft een actueel overzicht van de galerie, tekeningen zijn daarbij de kern waarin Sebastiaan Schlicher een nieuwe vorm ontwikkelde met zijn video syntheses waarin hij tekent met een elektronisch signaal. Het recente glaswerk van Christie van der Haak, de barokke sculpturen van Elmar Trenkwalder, textielwerk van Marin Fenne en schilderijen van Andrea Freckmann en Tobias Lengkeek laten de diversiteit en de breedte van het programma van de galerie zien.

    Aan Ristretto nemen deel: Martin Assig, Cedric ter Bals, Shary Boyle, Frank Van den Broeck, Jan Brokof, Seekee Chung, Elsbeth Ciesluk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Nare Eloyan, Martin Fenne, Andrea Freckmann, Tobias Gerber, Diederik Gerlach, Christie van der Haak, Kim Hospers, Susanna Inglada, Henri Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Stan Klamer, Tobias Lengkeek, Heidi Linck, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Robert Nicol, Erik Pape, Ed Pien, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Eva Spierenburg, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Justin Wijers, Dirk Zoete.

Over Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens een keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.


Herderstraat 6
2512 CV Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter