Grafische Werkplaats

 • 25/05/2018 • 19/07/2019

  Follow Analog!

  Lidewij Corstiaans, Joshua Enker, Daniel Henry, Irene van Opthoven, Annika Syrjämäki en Ilse Versluijs.

  Een expositie op het kruispunt van beeldende kunst, design en mode met werk van: Lidewij Corstiaans, Joshua Enker, Daniel Henry, Irene van Opthoven, Annika Syrjämäki en Ilse Versluijs.

  In het project Follow Analog volgen we de kunstenaars die meededen aan het succesvolle tweejaarlijkse Festival Analog van de Grafische Werkplaats in Den Haag.

  In deze expositie staan de kunstenaars/ ontwerpers centraal die in 2014 de masterclass Daniel Henry volgden en daarna exposeerden tijdens Analog Textiel in 2014. Centraal stond toen het bedrukken en bewerken van stof op verschillende manieren.

  Nu, in 2019 blikken terug en kijken we vooruit. We bekijken gezamenlijk wat de grafische technieken in hun werk betekenen en reflecteren de rol van het festival. De kunstenaars laten een mix van nieuw en oud werk zien, waarbij een aantal weer opnieuw in de werkplaats aan de slag gingen.

  Daniel Henry
  Ook de Belgische textielontwerper Daniel Henry is van de partij. Het festival Analog Textiel betekende voor hem een keerpunt in zijn werk. In plaats van zeer opdracht gericht voor internationale modehuizen te werken, motiveerde het festival hem op meer eigen werk te maken.

Over Grafische Werkplaats

De Grafische Werkplaats Den Haag staat bekend als een van de weinige werkplaatsen in Nederland met faciliteiten voor groot formaat zeefdruk, litho, etsen, hoogdruk en textieldruk. Je kunt er voor een dag of dagdeel een werkruimte huren. Daarnaast organiseert de workshops, exposities en andere projecten.


Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter