NEST

 • 06/09/2019 • 03/11/2019

  MYBODY.COM

  Alexis Blake, Köken Ergun, Juliette Goiffon & Charles Beauté, Christian Jankowski, Patricia Kaersenhout, Jenny Lindblom, Shana Moulton, Richtje Reinsma, The Rodina, Suzie van Staaveren, Bas de Wit

  Het lichaam als strijdtoneel van machtsstructuren.

  Met Alexis Blake, Köken Ergun, Juliette Goiffon & Charles Beauté, Christian Jankowski, Patricia Kaersenhout, Jenny Lindblom, Shana Moulton, Richtje Reinsma, The Rodina, Suzie van Staaveren, Bas de Wit

  MYBODY.COM onderzoekt welke fysieke vrijheden er bestaan voor het individu binnen systemen zoals het kapitalisme, het fascisme, het communisme, (post)kolonialisme en het huidige neoliberalisme. Kunstenaars tonen menselijk lichamen die worden ingezet als strategische pion voor een grotere ideologieën en economische doeleinden, soms bewust maar dikwijls zonder de instemming van het individu. In hoeverre is het lichaam privé?

  MYBODY.COM toont lichamen als landkaarten, de weg wijzend langs gebeurtenissen, machthebbers en marktsystemen. Niet alleen wordt er binnen de tentoonstelling gekeken naar hoe politieke structuren van weleer doorwerken in de lichamen van zij die nu leven en werken. Het richt ook een blik op de toekomst: welke rol er is toebedeeld voor het lichaam in een samenleving die almaar analytischer, abstracter en hoofdzakelijk digitaal is?

  Bij de tentoonstelling is een uitgebreide context programmering ontwikkeld. Houd de agenda in de gaten voor meer informatie en locaties.

  Samenwerkingspartners: Hidden Gym, Fit For Free, Royal Academy of Art The Hague (KABK), TodaysArt & Mister Motley

   

Over NEST

Nest is een platform voor hedendaagse beeldende kunst met een tentoonstellingsruimte van ruim 400 m2. Nest is gehuisvest in de culturele broedplaats de DCR waar meer dan 35 kunstenaars en ontwerpers werken en drie verschillende culturele organisaties opereren. Tentoonstellingen in Nest richten zich op specifieke thema’s die worden belicht middels het werk van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Projecten bij Nest gaan niet alleen uit van de kunstenaar en zijn werk, maar kijken ook naar de rol van kunstenaar en werk in relatie tot publiek en maatschappelijke context.


De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter