Nutshuis

 • 24/05/2019 •

  Stadsbeestjes

  van Sacha van Alfen, Eva Maria Horvath, Fien Leeflang, Ruben Tom Visser, Denise Jansen en Laura Brouwer

  Stadsbeestjes
  Hoe vaak kruis je tijdens een Haagse kunstroute een wilde bij, pissebed, mier en nachtvlinder? Vaker dan je denkt waarschijnlijk, maar die zie je dan ongetwijfeld over het hoofd. In Het Nutshuis kun je niet om dit insectenviertal heen. Zes studenten van de opleiding Grafisch ontwerpen aan de KABK – Sacha van Alfen, Eva Maria Horvath, Fien Leeflang, Ruben Tom Visser, Denise Jansen en Laura Brouwer – maakten vier interactieve installaties voor de tentoonstelling Stadsbeestjes. In tekst, beeld en opdrachten kun je op een speelse manier ontdekken hoe onmisbaar de insecten zijn in onze stad.

  Het Nutshuis biedt niet alleen ruimte aan de wilde bij, pissebed, mier en nachtvlinder. De Haagse kunstenaar Hans Eijkenboom verandert de Nutstuin in een enorm insectenhotel waarin uiteenlopende stadsbeestjes kunnen neerstrijken. Ook insecten die ver buiten Den Haag leven krijgen een plek in de tentoonstelling. Zo verzamelde sonoloog Yvonne Freckman voor haar audio-installatie Sonic Savannah insectengeluiden op de grens van Zuid-Afrika en Botswana.

  Vanwege een filmvertoning van TransitieCinema op vrijdag 24 mei in Het Nutshuis is de tentoonstelling tijdens Hoogtij in aangepaste vorm geopend.

   

Over Nutshuis

Het Nutshuis is een podium voor kunst en cultuur met een focus op de maatschappij. Het programma is een mix van fotografie, films, exposities, talk shows en performances.


Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter