Nutshuis

  • 29/11/2019 •

    Solo&Happy?!

    Tijdens Hoogtij in Het Nutshuis is de tentoonstelling Solo&Happy?! de hele avond geopend. Jong of oud, levend in afzondering of omringd door geliefden; iedereen kan zich op zijn eigen manier eenzaam of alleen voelen. In Solo&Happy?! laten fotografen Sanne Gielens en Naomi Harris, podcastmaker Lotte van Gaalen en kunstenaar Minsook Kang uiteenlopende mensen in en buiten Den Haag zien die alleen en/of eenzaam zijn – omdat ze ervoor gekozen hebben om alleen te leven, omdat de omstandigheden zo waren of omdat het hen gewoon overkwam.

    Speciaal voor Hoogtij vertoont Het Nutshuis de veelgeprezen korte film Uitzicht in aanwezigheid van maker Femme ter Haar. “Er wordt over eenzaamheid vaak gepraat alsof het iets is dat ver van je af staat. Het is juist goed om het te omarmen dat die gevoelens in je zitten. Ik hoop dat de film een deurtje opent en vragen aan de kijker stelt: Ben ik eenzaam en waar komt dat door?” Aldus Femme, die in de zomer van 2018 aan de HKU afstudeerde met haar geanimeerde documentaire. In Uitzicht onderzoekt, bevraagt en verbeeldt Femme het begrip eenzaamheid op een unieke manier en vanuit uiteenlopende perspectieven. Tijdens Hoogtij vertonen we meerdere malen de film van dertien minuten en gaat Mirjam Zweers in gesprek met Femme.

Over Nutshuis

Het Nutshuis is een podium voor kunst en cultuur met een focus op de maatschappij. Het programma is een mix van fotografie, films, exposities, talk shows en performances.


Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter