Nutshuis

 • 27/09/2019 •

  film en performance over alleen sterven

  Jong of oud, levend in afzondering of omringd door geliefden; iedereen kan zich op zijn eigen manier eenzaam of alleen voelen. In de tentoonstelling Solo&Happy?! laten fotografen Sanne Gielens en Naomi Harris, podcastmaker Lotte van Gaalen en kunstenaar Minsook Kang uiteenlopende mensen in en buiten Den Haag zien die alleen en/of eenzaam zijn – omdat ze ervoor gekozen hebben om alleen te leven, omdat de omstandigheden zo waren of omdat het hen gewoon overkwam. Tijdens Hoogtij is de tentoonstelling de hele avond geopend.

  Speciaal voor Hoogtij geeft de in Zuid-Korea geboren en in Den Haag wonende kunstenaar Minsook Kang (1985) live performances bij haar expositieonderdeel De eenzame uitvaart. Gegrepen door het verhaal van een Rotterdamse man die in eenzaamheid overleed, deed Minsook onderzoek naar alleen sterven in Nederland. In haar multimediale installatie neemt ze de bezoeker mee in een aantal van haar ontdekkingen en observaties.

  In de Filmkluis wordt tweemaal Poule des Doods (2012, 49 min.) vertoond. Deze veelgeprezen documentaire van Astrid Bussink toont gerenommeerde dichters, onder wie F. Starik, Menno Wigman (beiden inmiddels overleden, in het voorjaar van 2018) en Maria Barnas. Zij verenigden zich in de ‘Poule des Doods’ en begeleidden eenzame overledenen naar het graf middels een voor de gelegenheid geschreven gedicht.

   

Over Nutshuis

Het Nutshuis is een podium voor kunst en cultuur met een focus op de maatschappij. Het programma is een mix van fotografie, films, exposities, talk shows en performances.


Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter