Parts Project

 • 17/11/2019 • 26/01/2020

  The limits of borderlines marginality margins and peripheries van Jan Van Den Dobbelsteen

  Parts Project PP-14

  Parts Project presenteert het werk van de interdisciplinaire kunstenaar Jan Van Den Dobbelsteen. Speciaal voor PARTS ontwikkelde hij de installatie ‘The limits of borderlines marginality margins and peripheries’. Van Den Dobbelsteen vertrekt hierbij vanuit zijn positie als kunstenaar: in medias res. Het werk is onderdeel van zijn allesomvattend onderzoek naar het fundamentele, waarbij elke vraag een nieuwe vraag oproept en chronologie ontbreekt.

  Jan Van Den Dobbelsteen (Aalst-Waalre, 1954) ontwikkelde in vier decennia een uniek en rijkgeschakeerd oeuvre. Uitgangspunt zijn steeds zijn metafysische ideeën over de verborgen krachten die in alle materie besloten liggen. In zijn zoektocht naar de essentie laat hij zich niet beperken door materialen, media of disciplines. Zijn oeuvre omvat onder meer muziek, schilderkunst, geluidsexperimenten, videokunst en architectuur.

  Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige 10inch-plaat op het label van Jan Van Den Dobbelsteen, Cosmic Volume. Deze gelimiteerde plaat verschijnt bij de projectpublicatie.

   

Over Parts Project

Stichting Parts Project programmeert vanuit het perspectief van verzamelaars. Hun ontdekkingen zie je in ons programma. Verzamelaars kijken veel en zien veel. Ze maken ongedwongen en vaak eigenzinnige keuzes. PARTS programmeert vanuit die bijzondere keuzes en neemt ontdekkingen, meningen en ervaringen van verzamelaars als startpunt voor een tentoonstelling. PARTS is een particulier initiatief en wil niet alleen het Nederlandse kunstenveld verbreden, maar ook verzamelaars motiveren om hun collectie en gedrevenheid te delen.


Toussaintkade 49
2513 CL Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook