Pulchri Studio

 • 24/05/2019 •

  Forever is composed of Nows

  van Jos van den Berg, Piet Gispen, Lia Harkes, Lisette Huizenga, Geer Huybers, Ferial Kheradpicheh, Kim Kroes, Dana LaMonda, Frederick Linck, Annemarie Petri, Ingrid Rollema,  Dick Stapel en Cees van Rutten

  De titel is geïnspireerd door een gedicht van Emily Dickinson (1830-1886), waarin de beleving van het nu als basis voor de toekomst wordt beschouwd. De twee tentoonstellingszalen zijn verdeeld in een blik op het verleden (1989) en het heden (2019), waarbij nieuw werk dat speciaal voor deze expositie is vervaardigd zal worden getoond (curator: Froukje Zandvliet) .

  Andere exposities in Pulchri:
  Claustrofilia: de  Ambassade van Guatemala  presenteert werk van kunstenaar Fernando Valdiviezo.

  Expositie van Fredy E.Wubben: Voor wie het werk van Fredy E. Wubben voor het eerst ziet, lijkt het alsof ze heel divers werk maakt. Ze werkt in hout, glas, metaal, brons enzovoort. Van klein tot monumentaal, van abstract tot figuratief.

  Expositie van: Marijke Gemessy & Pien Hazenberg

  Twee iconische Haagse kunstenaars die decennia wederzijdse bewondering delen, hoewel zij werken in verschillende technieken. Twee, die op dezelfde golflengte zitten en daar waar mogelijk maatschappelijke thema’s aanhalen.

  Expositie van Afifa Aleiby:  stelt schilderijen ten toon die zij vervaardigde nadat zij in 1993 politiek asiel verkreeg in Nederland. De schilderijen worden ondersteund door documentatie, fotomateriaal en werk uit eerdere periodes van haar leven als beeldend kunstenaar.

   

Over Pulchri Studio

Pulchri Studio is in 1847 opgericht als Schilderkundig Genootschap. Elk jaar worden er in de zalen van het monumentale gebouw aan het Lange Voorhout zo’n 65 tentoonstellingen met hedendaagse kunst georganiseerd. Kom langs voor de laatste exposities! Alle kunst is te koop, gratis entree. Openingstijden van de galerie : dinsdag – zondag 12-17u Meer informatie? Bel (070) 346 17 35 of mail info@pulchri.nl


Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook