West Museumkwartier

  • 28/09/2018 •

    All Power to the People! van Emory Douglas and the Black Panthers

    Emory Douglas was als minister van cultuur van de Black Panther Party verantwoordelijk voor de grafische en visuele vormgeving. Zijn krachtige beelden staan symbool voor de Afro-Amerikaanse cultuur in de jaren 60 en 70 in de Verenigde Staten en de strijd voor verandering. West toont met deze solotentoonstelling werken uit de beginjaren van de Black Panther Party in de vorm van historische posters, kranten en foto’s.

    Speciaal voor Hoogtij zal in ultrakorte flitsrondleidingen van maximaal 10 minuten zal worden ingegaan op kracht van de rauwe tekeningen, de geschiedenis van de partij en hoe ze haar missie heeft ontwikkeld.

    Bezoek ons en maak persoonlijk kennis met kunstenaar en ‘Black Panther icoon’ Emory Douglas.

Over West Museumkwartier

West toont actuele kunst in de historische omgeving van Huis Huguetan in het hart van het Haagse Museumkwartier en in een grachtenpand uit de zeventiende eeuw. De instelling is gefocust op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. In het tentoonstellingsprogramma worden kunstwerken getoond die een uitdaging zijn voor de conditionering van de kijkers en hun perceptie van de kunst.


Lange Voorhout 34
2514 EE Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook