Satelliet Location: Maakhaven

PLAY
 • 27/11/2020 • 20/12/2020

  OCTA (Or Call This Art)

  Wat gebeurt er wanneer je acht beeldend kunstenaars gedurende langere tijd in één groot atelier zet? Vier Haagse en vier Utrechtse kunstenaars zullen een maand lang in dezelfde ruimte vertoeven en zich door elkaar laten inspireren tot het maken van nieuwe werken. De industriële evenementenhal Maakhaven in Den Haag vormt het decor van dit gemeenschappelijke experiment.

  De werken zullen in Den Haag worden tentoongesteld in dezelfde ruimte als waar ze gemaakt worden in de periode 27 november t/m 20 december 2020.

  De industriële evenementenhal van Maakhaven is nog in ontwikkeling en leent zich voor experiment. De groepstentoonstelling daar – tevens de opening van de hal als tentoonstellingsruimte – zal het aftastende ontwerp- en maakproces van de kunstenaars zichtbaar maken.

  In een later stadium zullen de werken in weer nieuwe vormen terugkeren in galerie Kunstliefde te Utrecht in de periode van 6 maart t/m 4 april 2021. In voorbereiding op het tweede presentatiemoment aldaar, waar de context eerder die van een white cube is, zullen de werken zich na de eerste expositie in Den Haag verder door ontwikkelen tot meer autonome, voltooide werken.

  Openingstijden: 28 en 29 nov, 5 en 6 dec, 12 en 13 dec, van 12;00 tot 17;00

   

About Satelliet Location: Maakhaven

Maakhaven is a workshop complex in Laakhaven, in The Hague. Once home to the Batavian Oil Company, now this historical, industrial building is a place for creative entrepreneurs, artists, designers and craftsmen. This diversity of the makers creates a large network, giving opportunity for interesting collaborations.


1e Lulofsdwarsstraat 60
2521 AZ Den Haag

Directions

url