Nouvelles Images

 • 12/05/2018 • 23/06/2018

  SO FAR, SO GOOD

  met Helen Frik , Marnix Goossens, Hannah Joka, Lisa Sebestikova

  HELEN FRIK was recent artist-in-residence in de Saga Ceramic Research Laboratory, Arita, Japan. Op onnavolgbare wijze geeft zij een nieuwe draai aan de Arita porseleintraditie. Frik’s nieuwe Arita Wing werken worden in NI in volle glorie is uitgestald. MARNIX GOOSSENS werkt aan een nieuw foto-project; NI laat een kleine voorselectie zien. Gastkunstenaars LISA SEBESTIKOVA en HANNAH JOKA tonen grenzen aftastend ruimtelijk werk en Joka toont daarnaast ook haar intieme fotowerk uit de serie ‘Perception’.

  N.B. &MORE: laat u verrassen in de bovenzaal van NI!

  Het Holaa-kunstwerk van Wouter Willebrands is hier verkrijgbaar.

  Extra: zondag 10 juni performanceprogramma en verloting Holaa-kunstwerk 17-18.00 u.

  Ter afsluiting van het HOLAA Festival is er op zondagmiddag 10 juni van 16.00 tot 17.00 uur een performances-programma in Nouvelles Images te midden van de tentoonstelling SO FAR SO GOOD met werk van Helen Frik, Marnix Goossens, en gastkunstenaars Hannah Joka en Lisa Sebestikova.

  Het programma is samengesteld door kunstenaar & muziektheater-regisseur Petra van der Schoot. De vier performers benadrukken ieder met een ander medium hun thematiek. Waar Yvette Teeuwen (NL) de verbintenis met het lichaam ritueel wil hernieuwen, zoekt Elsje Hollanders (NL) middels haar stem naar een verbintenis met de dingen uit haar omgeving, zoals in dit geval een alledaagse stofzuiger. En waar Arafeh Raihi (Iran) zoekt naar een beeldende geste en daad om poëzie en filosofie met elkaar te verbinden, tast Chantall Hassan (Mozambique, tweedejaars KABK) vooral met de kracht van het woord haar eigen achtergrond af op thema’s als geloof en identiteit.

   

Over Nouvelles Images

Galerie Nouvelles Images werd in 1960 opgericht en is daarmee een van de oudste galeries voor hedendaagse kunst in Nederland. De galerie werkt met een vaste groep van zowel jonge als gevestigde kunstenaars die zij middels presentaties in de galerie en elders vertegenwoordigt. Het accent ligt zowel op twee- als driedimensionale hedendaagse kunst van Nederlandse als buitenlandse kunstenaars. Per maand zijn er een tot drie solotentoonstellingen te zien; in de zomermaanden wordt jaarlijks een grote thematentoonstelling georganiseerd.


Westeinde 22
2512 HD Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook