Satelliet locatie: iii

 • 05/03/2021 •

  Half Twaalf (Ongehoord), Marije Baalman

  veldopnames tussen 22-01-2021 en 28-02-2021

  Een documentatie van ongehoorde geluiden tijdens de avondklok in Nederland.

  De avondklok beperkt onze bewegingsvrijheid in de nacht. Als een avondmens, die kan genieten van een late avondwandeling, was dit een reden om toch de straat op te gaan en als kunstenaar de geluiden buiten te documenteren – geluiden die ongehoord zouden blijven, afgezien van de hondeneigenaars en werkenden die buiten op straat mogen of moeten zijn, zij die de avondklok overtreden en de politie die de avondklok handhaaft.

  Door elke avond rond dezelfde tijd een wandeling te maken, langs dezelfde route, wordt de repetitie van elke wandeling en de variatie daarop elke nacht duidelijk. Het weer is elke nacht anders (wind of geen wind, windrichting, regen, sneeuw, ijs), de reguliere hondenuitlaters op andere momenten van de wandeling, het passeren van auto’s, trams, bussen, fietsen, boten en scooters, en de vogels.

  De opnames worden op een dynamische website gepresenteerd: de bezoeker kan luisteren naar deze wandelingen, de verschillende opnames vergelijken, naar pauzes in de wandeling springen, en een visualisatie zien van de eigen wandeling door deze opnames.

  Geen filmpje, maar wel geluidsopnames: https://marijebaalman.eu/halftwaalf/

   

Over Satelliet locatie: iii

iii is een door kunstenaars geleid community platform dat nieuwe interdisciplinaire artistieke praktijken ondersteunt die performance, technologie en de menselijke zintuigen verbinden. Ontstaan uit de Haagse ArtScience-traditie, streeft iii naar een balans tussen technologische innovatie, theoretische reflectie en menselijke ervaring. iii werkt internationaal en draagt bij aan de internationale ontwikkelingen op het gebied van Art, Science & Technology. iii is zowel een culturele incubator die onderzoek en productie ondersteunt, als een agentschap dat makers verbindt met een breder publiek. iii heeft hiervoor de afgelopen jaren een groot netwerk van nationale en internationale partnerschappen opgebouwd. iii werd opgericht in 2013 en heeft momenteel 13 kunstenaars als leden. Sinds 2015 heeft iii 58 gastkunstenaars verwelkomd in Den Haag. Sinds 2017 is iii gehuisvest in de broedplaats WD4X in Moerwijk, waar 16 kunstenaars hun werkruimte hebben, en waar een programma met performances, open studios en workshops wordt gepresenteerd


Willem Dreespark 312,
2531 SX Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook