Peer in

  • 30/11/2018 •

    Buren van Laura van Herpen en Esther Geradts

    Buren: kleine verhalen, grote weelde beschrijft en verbeeldt op poetische wijze wat buren voor elkaar betekenen. Zoals een relatie gelaagd is en enigszins ongrijpbaar, is dat met de serie van schrijfster Laura van Herpen en fotograaf Esther Geradts ook het geval. Diepe verbinding blijkt uit kleine details van het schijnbaar zo vanzelfsprekend dagelijks contact.

    “Giebel Giebel. Armen om elkaar heen, spelen met elkaars handen. Het geeft houvast. Samen naar de Nederlandse les, iedere dag. Naar de markt, wandelen op het strand en naar de kerk dus. Zij gaan graag op de fiets, maar zij durft nog niet. Dan mag ze achterop. Slingeren door de stad. Met zijn drietjes.”

Over Peer in

Peer in is gevestigd in de voormalige conciërge woning van de Grote Pyr, een monumentaal schoolgebouw in het Haagse Zeeheldenkwartier. Peer In toont fotografie in de vensters en vitrines van dit gebouw, waarmee ze de toevallige voorbijganger op een laagdrempelige manier in aanraking brengt met het werk van hedendaagse fotografen. Daarnaast is ze online te bezoeken op www.peeringallery.nl Voor speciale programma-onderdelen als openingen en lezingen beschikt Peer In over verschillende binnenruimtes. Het initiatief komt voort uit de behoefte een podium te bieden aan fotografie die uitgaat van een aandachtige blik op de stedelijke omgeving en zich onderscheidt door verbeeldingskracht. Peer In wil kansen bieden aan fotografen, publiek bereiken met inspirerende fotografie en een platform creëren voor reflectie en samenwerking.


Elandstraat 200
2513 GX Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook