Peer in

  • 24/05/2019 •

    Werk van Maksims Kačanovs

    Aandacht en tijd. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten in een leven. Alles wat je doet of juist niet doet, heeft zowel tijd als aandacht nodig. En als we te gehaast zijn, hebben we van beide te weinig.

    Eerst op de rem trappen, dat is wat Maksims Kačanovs deed door het schrijven van een fotografisch manifest. Hij begon te werken volgens strikte regels waarbij het proces belangrijker werd dan het resultaat. Zo bouwde hij zijn eigen camera en bewerkt hij zijn foto’s nooit. Het gaat hem om het beleven van het nu. Geen storytelling, maar aandachtig kijken.

     

Over Peer in

Peer in is gevestigd in de voormalige conciërge woning van de Grote Pyr, een monumentaal schoolgebouw in het Haagse Zeeheldenkwartier. Peer In toont fotografie in de vensters en vitrines van dit gebouw, waarmee ze de toevallige voorbijganger op een laagdrempelige manier in aanraking brengt met het werk van hedendaagse fotografen. Daarnaast is ze online te bezoeken op www.peeringallery.nl Voor speciale programma-onderdelen als openingen en lezingen beschikt Peer In over verschillende binnenruimtes. Het initiatief komt voort uit de behoefte een podium te bieden aan fotografie die uitgaat van een aandachtige blik op de stedelijke omgeving en zich onderscheidt door verbeeldingskracht. Peer In wil kansen bieden aan fotografen, publiek bereiken met inspirerende fotografie en een platform creëren voor reflectie en samenwerking.


Elandstraat 200
2513 GX Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook