Peer in

 • 06/03/2020 • 01/04/2020

  Zeeheldinnen van Kizzy Weber

  Kizzy Weber heeft als illustrator van de wijkkrant het Zeeheldennieuws in 2019 zeven vrouwen geportretteerd en beschreven als zeegodin, gesitueerd in de wijk. De illustraties van deze zeeheldinnen vormen het uitgangspunt van deze expositie.
  Vanuit de zeven zeeën zijn deze godinnen neergestreken in het schitterende Zeeheldenkwartier. Deze muzen bekoren en inspireren ons. Zijn het heldinnen, die de kracht van de zee kunnen bedwingen of tarten zij ons lot?

  Kizzy Weber (1978) is afgestudeerd aan de KABK in 2004. Zij maakt illustratief en grafisch werk, muurschilderingen en objecten.

  De opening vindt plaats op vrijdag 6 maart met om 19.30 een muzikaal optreden van Dorien Meijsing. Tevens zal er deze avond een boekwerk met daarin de illustraties van de zeegodinnen gratis worden aangeboden aan de bezoekers.

   

Over Peer in

Peer in is gevestigd in de voormalige conciërge woning van de Grote Pyr, een monumentaal schoolgebouw in het Haagse Zeeheldenkwartier. Peer In toont fotografie in de vensters en vitrines van dit gebouw, waarmee ze de toevallige voorbijganger op een laagdrempelige manier in aanraking brengt met het werk van hedendaagse fotografen. Daarnaast is ze online te bezoeken op www.peeringallery.nl Voor speciale programma-onderdelen als openingen en lezingen beschikt Peer In over verschillende binnenruimtes. Het initiatief komt voort uit de behoefte een podium te bieden aan fotografie die uitgaat van een aandachtige blik op de stedelijke omgeving en zich onderscheidt door verbeeldingskracht. Peer In wil kansen bieden aan fotografen, publiek bereiken met inspirerende fotografie en een platform creëren voor reflectie en samenwerking.


Elandstraat 200
2513 GX Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook