De Helena

 • 27/09/2019 • 20/10/2019

  ARTNOMADEN XL

  met werk van dindi., Birgitta Sundström Jansdotter, Sanne Maes, riëlle beekmans, Kunstenaarsduo Van de Camp en Heesterbeek, Michel Vaerewijck, Wietse Eeken, Wilma Kun, Joël Bonk, Petra Werlich, Vittorio Roerade.  

  ARTNOMADEN toont geen vrijblijvende aaibare kunst. De bij exposities getoonde werken dagen de bezoeker uit om goed te kijken en zich af te vragen wat hij nu eigenlijk ziet. Soms lijken het een soort droombeelden, verwijzend naar archetypen die in ons aller onderbewustzijn leven. De kunst van de ARTNOMADEN daagt je uit om met jezelf in gesprek te gaan over wat het nu is dat je raakt?

  Lieflijkheid en dreiging verschijnen hand in hand. Kracht en kwetsbaarheid balanceren op een onbereikbaar evenwicht. Misleiding staat op hetzelfde podium als schoonheid. Ultieme schoonheid verleid de toeschouwer te kijken en leidt hen naar de diepere lagen van ons zijn.

  De kunstenaars hebben elk een eigen handschrift met verschillende disciplines maar in hun werk zit een grote mate van verwantschap; allen werken zij figuratief, associatief, met een gelaagde beeldtaal die vaak ontstaat vanuit verschillende technieken. De beelden gaan onderling een relatie aan en versterken elkaar, een soort ‘gezamenlijke ziel’. Enerzijds is er de fascinatie en het ontzag voor de natuur, waarbij de donkere kant niet geschuwd wordt, anderzijds onderzoeken de kunstenaars het menselijk bestaan, ‘la condition humaine’.

  Extra: opening and  performance (WE NEED LARGER) ANTENNAE door Michel Vaerewijck.

   

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About De Helena

De HelenaHelena van Doeveren Plantsoen 32512 TP Den Haag NederlandEmail: info@artnomaden.comUrl: http://www.artnomaden.com


Helena van Doeveren Plantsoen 3
2512 TP Den Haag

Directions

urlfacebooktwitter