Livingstone Gallery

 • 11/11/2018 •

  The end of war - 100 years after WWI

  schilderijen, werken op papier, sculpturen en video

  De tentoonstelling The End of War opent op 11 november 2018. Die dag, 100 jaar geleden, werd een wapenstilstand uitgeroepen voor de Eerste Wereldoorlog. Een echte vredesverklaring is er nooit gekomen; 21 jaar later wel een oorlogsverklaring, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Die oorlog had het einde moeten zijn van alle oorlogen. The End of War is nog steeds niet bereikt.

  In deze tentoonstelling schetsen kunstenaars beelden van oorlogen, conflicten en wapen- geweld. Soms van grote schoonheid, soms confronterend, soms alleen om ons aan te  zetten er over na te denken. Met werk van Jürgen Brodwolf, Jasper de Beijer, Kevin Berlin, Richard Bouwman, Theo Eissens, Aaron van Erp, Albrecht Genin, Ad Gerritsen, Ottmar Hörl, Kcho, Anselm Kiefer, Raquel Maulwurf, Ruri Matsumoto, Ryan Mendoza, Adriaan Rees, Manfred Schneider, Simon Schrikker, José María Sicilia, Ingrid Simons en Roger Wardin.

   

Over Livingstone Gallery

Onder het motto ‘young art in context’ presenteert Livingstone gallery sinds 1991 het werk van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars in combinatie met jong opkomend talent. De galerie werkt altijd nauw samen met de kunstenaars voor tentoonstellingen en heeft met hen een groot aantal catalogi en speciale edities gepubliceerd. De galerie neemt jaarlijks deel aan diverse beurzen in binnen- en buitenland, waaronder Art Rotterdam en PULSE New York. Met Livingstone Projects Berlin bieden wij kunstenaars op uitnodiging de gelegenheid om een aantal maanden te werken in ons atelier/presentatieruimte in Berlijn. Livingstone gallery is lid van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) en de Vereniging voor Originele Grafiek. Ook maakt zij onderdeel uit van The Hague Contemporary en Art Walk With Me. De galerie is aangesloten bij de Kunstkoop regeling van het Mondriaan Fonds. Met meer dan 25 jaar ervaring blijft Livingstone gallery het nieuwe met het gevestigde confronteren, op zoek naar continuiteit en experiment.


Anna Paulownastraat 70 a/b
2518 BH Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook