HOOGTIJ#75

De Haagse hedendaagse kunstroute
Vr. 1 dec 19:00-23.00 u.

Tijdens HOOGTIJ kon je 25 kunstlocaties bezoeken in de binnenstad van Den Haag: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven. Gratis toegang. Gratis rondleidingen voor wie het wil.

De opening werd verricht door wethouder Saskia Bruines in Billytown.

Uitreiking Prix de Mer
HOOGTIJ viert haar 75ste mijlpaal met de enig echte Prix de Mer bokaal voor de beste presentatie beoordeeld door 2 gerenommeerde jury-duo’s. De winnaar wint naast de eervolle Prix de Mer ook de voorkant van de volgende Hoogtij-flyer. De jury bestond uit Elizabeth de Vaal, Ramon Ottenhof, Titia Ketelaar en Yvo van der Vat.

De winnaars waren …ism en Trixie (die officieel niet mee deed aan HOOGTIJ).

De jury over …ism: “Het was een lastige beslissing; we zagen heel interessante tentoonstellingen. ism.. project space op het Westeinde sprong er uit met een spannende expositie waarbij het hele gebouw, inclusief de geschiedenis als biljardwerkplaats, was gebruikt door de kunstenaar voor zijn tekeningen, teksten en installaties en performance – tot aan de badkamer toe.”

De jury over Trixie: “De rustige ongekunstelde uitstraling van de expositie in combinatie met de kwaliteit van  de individuele werken maakte Trixie een onvergetelijk hoogtepunt van de 75ste editie van Hoogtij. Een mooie uitgebalanceerde show waarbij de vier kunstenaars elkaar goed aanvullen rond het thema “Hybrid Realms”. Zoals curator Jesse van de stuuk terecht verwoord: Hybrid Realms zet ons aan om na te denken over de dubbelzinnge ruimte waarin wij samen met alle andere levensvormen bestaan. Maar net zo belangrijk is dat je bij Trixie de vrijheid voelt om de werken tot je te nemen zonder al te dwingend in een richting geduwd te worden.”

(fotos: Eva Rietbergen)

Deelnemers: …ism project space, 1646, Æther Haga, Billytown, Corneroh, Das Leben am Haverkamp, Dürst Britt & Mayhew, Galerie Maurits van de Laar, Grafische Werkplaats, HEDEN, HOK, KV2, Maldoror Galerie, Nest, Page Not Found, Projektruimte WEST END,  Quartair Contemporary Art initiatives,  Refunc, Sin Arts Gallery/Nono, Stroom Den Haag, The Balcony, The Grey Space, WEST DEN HAAG, Ruimtevaart en Sis Josip Galerie

++++

HOOGTIJ#75 1 dec. 2023
HOOGTIJ#76 8  maart 2024
HOOGTIJ#77 24 mei 2024
HOOGTIJ#78 27 September 2024
HOOGTIJ#79 29 November 2024

Lopen Fietsen Varen