Sophie

 • 09/03/2018 •

  ARE YOU PRESENCE? Van Maeve van Klaveren

  Solotentoonstelling

  Opening tijdens Hoogtij op vrijdag 9 maart om 19:00

  Het werk van Maeve van Klaveren is figuratief en de mens speelt daarin een grote rol. Dit onderwerp – het mens als beeld – is iets wat dicht bij haar staat, waarmee zij zich het meest kan identificeren. Voortdurend onderzoekt van Klaveren naar de leesbaarheid, het ontwaren van dit onderwerp. Haar werk is verhalend, zij zoekt naar ‘dat wat verborgen ligt’ en wil ‘kwetsbaarheid, schoonheid en tijdelijkheid’ vastleggen.
  Haar beelden ontstaan uit haar eigen collectie foto’s, maar ook uit foto’s in kranten en internet waarvan een bepaalde zeggingskracht uit gaat. In het tekenen probeert zij ‘de toon’ van een karakter te laten zien. Zonder analytisch of ontledend te zijn, maar puur vanuit waarneming een tweede laag naar voren te halen. Het is geen registratie van de menselijke conditie – Maeve leest wat zij ziet en drukt zich uit in materiaal. Het zijn de regels van het ontstaan, geen traditionele kaders. Materiaaluitdrukking is daarbij heel essentieel, het onderzoeken van de eigenschappen van diverse materialen om zodoende nieuwe werken te creëren. De tactiliteit moet zichtbaar worden, als een streling van materiaal op de huid.

Over Sophie

De Culturele Broedplaats Galerie Sophie bevindt zich in een pand dat ooit is gebouwd als drukkerij. In de jaren ’70 is het echter Galerie Orez geworden en Frans van der Steen heeft er Galerie Sophie van gemaakt.


Paviljoensgracht 70
2512BR Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook