Æther Haga

PLAY
 • 29/05/2020 •

  Panacea

  Panacea is een publicatieproject dat in 2018 door Victoria Kieffer is opgezet.

  Panacea breekt de intergenerationele vloek, onthult de familiegeheimen, verzacht de nationalistische angsten, kust onze moeders voeten, roept op tot revolutionaire liefde, communiceert met je verloren geliefden, vlecht je haar, voedt de nostalgie, verbindt Oost en West.

  De onderling verbonden onderwerpen zijn: Familieverhalen; Diaspora; Maatschappelijke & Economische Transitie; Huishoudelijk werk, onzichtbaar werk; Overdracht van kennis; Bijgeloof; Zelfzorg, Gemeenschapszorg; Veerkracht, Weerstand; Voorouderlijke Geneeskunde; Bron van helende kracht; Paranormale experimenten.

  Panacea is een combinatie van twee Griekse woorden: pan’, wat ‘alles’ betekent, en ‘akos’, wat ‘remedie’ betekent. Het is afgeleid van het Griekse ‘panakes’, wat ‘volledig geheeld’ betekent. In de Griekse mythologie was Panakeia de godin van de universele heling; men geloofde dat ze een medicinaal brouwsel bezat dat elke ziekte zou genezen.

  Het Panacea publishing project bestaat tot nu toe uit vier verschillende boeken, elk gemaakt in een andere context: een persoonlijk of collectief experiment, in samenwerking en als resultaat van workshops.

  Panacea Anthologie, publicatie, 174 pagina’s, 2018-2020.
  Panacea SAW Workshop Edition, fanzine, 32 pagina’s 2019.
  Panacea Castle Edition, participatieve publicatie, 37 pagina’s, 2020.
  Panacea Paranormal Family Edition, zelfpublicatie, 20 pagina’s, 2020.

   

   

Over Æther Haga

ÆTHER HAGA is het kleine zusje van ÆTHER SOFIA in Bulgarije en is geïnitieerd en samengesteld door kunstenaars Marie Civikov en Voin de Voin. Bij gelegenheid vinden hier tentoonstellingen en presentaties plaats gebaseerd op de dialoog tussen deze twee uitersten van Europa. Æther Haga richt zich op onderzoek, context en de achtergrond van de kunstenaar en streeft ernaar om een meer fysieke band te creëren gebaseerd op delen, discussiëren en uitwisselen. Æther Haga zal onregelmatig programmeren en deelt zijn digitale platform met Æther Sofia. Volg hun Facebook-pagina om op de hoogte te blijven.


Denneweg 26, in het Lissabon
2512CN Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook