Bos Fine Art

 • 28/09/2018 •

  Expositie van o.a. Ellen van der Wiel

  werken van Merinoswol (vilttechniek)

  Strak, helder, kleurrijk en organisch zijn woorden die passen bij de kunstcollectie van Feltgood by Ellen van der Wiel. ‘Schilderen met wol’ is wat Ellen doet met haar kunst van zelf geproduceerd vilt, waarbij kleurovergangen, natuurlijke vormen, ritmes en lijnen belangrijke elementen zijn. Kleurnuances en de gelaagdheid zorgen voor subtiele verdieping. Tevens levert het contrast tussen het zachte, ambachtelijk vervaardigde materiaal en de strakke lijnen een intrigerend beeld binnen haar werk. Ze heeft een eigen signatuur. Haar viltgebruik is authentiek en vernieuwend.

  Belangrijke bronnen van inspiratie zijn Nederlands Modernisme, Bauhaus en Japanse vormgeving, maar juist door het gebruik van vilt voor haar producten, weet Ellen er een verrassende eigen stijl aan te geven. Uitgangspunt voor haar dessins zijn kleurovergangen.

  Ellen maakt haar viltschilderijen door lagen wol – soms gemengd met zijde, vlas of bamboe – in diverse kleuren en grafische patronen neer te leggen en te vervilten. De vervilte lappen snijdt ze tot stroken die als een puzzel in elkaar gezet worden. Hierdoor ontstaat het uiteindelijke ontwerp, wat om een raamwerk gespannen wordt om het strakke lijnenspel te benadrukken.

  Ellen doet in deze periode ook mee aan Masterley The Hague.

Over Bos Fine Art

Openingstijden vrijdag en zaterdag van 12 tot 23 uur en op zondag van 12 tot 18 uur Open Fr – Sat 12pm – 11pm, Sun 12pm – 6pm


Korte Vijverberg 2 
2513 AB  Den Haag

Routebeschrijving

url