Das Leben am Haverkamp

  • 23/09/2022 •

    Book launch - Anouk van Klaveren i.s.m. Lilo Boerman

    Das Leben am Haverkamp nodigt je uit voor Anouk van Klaverens boeklancering! Godvormige gaten, Magic Bullet placebopillen en priesters in kalkwitte kunstruimtes; in dit gelaagde staaltje auto-fictie analyseert ze de mysterieuze condities waaronder voorwerpen symbolische betekenis krijgen. Als grondlegger van het genre van de existentialistische novelle-maskerade, laat ze ons kennis maken met De Curieuze Collectioneur, De Lijdzame Charlatan, De Academische Plagiator, De Pretentieuze Kunstenaar en De Liefhebbende Mascotte – allen houden zij er een eigen artistieke strategie op na in hun zoektocht naar betekenis en magie.

    Deze publicatie verscheen in de context van het masterprogramma F for Fact, aan het Sandberg Instituut, waar ze deze zomer afstudeerde. In samenwerking met vormgever Lilo Boerman lanceert ze 25 handgemaakte exemplaren. Tijdens deze één avond durende tentoonstelling onthullen ze dit kleine kunstwerkje.

Over Das Leben am Haverkamp

Das Leben am Haverkamp is een collectief gevormd door Christa van der Meer, Dewi Bekker, Gino Anthonisse en Anouk van Klaveren. Samen bespreken en bevragen ze de huidige stand van zaken van iets dat we met genoegen – maar ook met een zeker ongenoegen – kunst noemen. In hun atelier – een voormalige galerieruimte – creëert het collectief een platform voor gelijkgestemde kunstenaars om hun gedeelde interesses te verkennen: transformatie, kostuum, dagelijkse rituelen en alter ego’s.


Stille Veerkade 19
2512BE Den Haag

Routebeschrijving

url