Galerie Maurits van de Laar

PLAY
  • 09/05/2021 • 05/06/2021

    Places We have never Been Before met Robbie Cornelissen & Karin van Dam

    Karin van Dam ((1959) en Robbie Cornelissen (1954) maakten in 2017 in de Cacaofabriek Helmond de installatie Kantelpunt waarin ze met hun tekeningen en ruimtelijke objecten de grenzen tussen het platte en het ruimtelijke lieten vervagen. In Places We Have Never Been Before tonen ze hun eigen werk in een vergelijkbare installatie.

    Robbie Cornelissen toont naast zijn bekende architectonische tekeningen de serie The Space of Absence waarin hij met grafiet in cirkelvormige bewegingen tot een abstract beeld komt. De grafiettekeningen hebben geen diepte maar krijgen een ruimtelijke structuur door ze in een grid te hangen.

    Karin van Dam is de laatste jaren haar focus verlegd van stedelijke structuren naar natuurlijke vormen. In het Textiellab van het Textielmuseum Tilburg maakte ze met een high tech breimachine organische vormen die doen denken aan insecten, mossen en planten. In de middenruimte van de galerie komt hun samen in een installatie zoals in Kantelpunt, waarin het vlakke en ruimtelijke en het architectonische en organische in elkaar overlopen.

Over Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens een keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.


Herderstraat 6
2512 CV Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter