Galerie Maurits van de Laar

 • 23/10/2022 • 27/11/2022

  MOVING UP

  schilderijen, tekeningen, werk op papier, glas, sculptuur

  MOVING UP met Martin Assig, Cedric ter Bals, Jan Brokof, Anya Belyat Giunta, Frank Van den Broeck, Elsbeth Ciesluk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Paul van der Eerden & Romy Muijrers, Martin Fenne, Andrea Freckmann, Tobias Gerber, Diederik Gerlach, Christie van der Haak, Kim Hospers, Susanna Inglada, Henri Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Stan Klamer, Tobias Lengkeek, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Erik Pape, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Peter Vos, Dan Zhu, Dirk Zoete

  In 1991 opende Galerie Maurits van de Laar aan het Westeinde 203 haar deuren en was vanaf 1996 gevestigd aan de Herderstraat 6. Na 26 jaar verhuist de galerie eind december naar een nieuwe locatie: Toussaintkade 49 in Den Haag, enkele panden naast Galerie Ramakers, kunstenaarsinitiatief Quartair en met Stroom Den Haag op loopafstand.

  In de Herderstraat vonden 239 tentoonstellingen plaats, de 240e expositie MOVING UP staat in het teken van de komende verhuizing met een overzicht van de kunstenaars van de galerie. Daaronder zijn kunstenaars van het eerste uur en de beginjaren als Diederik Gerlach, Robine Clignett, Marcel van Eeden, Erik Pape en Dieter Mammel tot nieuwe als Susanna Inglada, Dan Zhu en Cedric ter Bals. Om de laatste expositie in de Herderstraat te vieren is op alle werken een verhuiskorting van 10% van toepassing.

   

   

Over Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens een keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.


Herderstraat 6
2512 CV Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter