Grafische Werkplaats

PLAY
 • 11/05/2021 • 30/06/2021

  Analog Eco met Dewi Bekker, Yamuna Forzani, Laura Luchtman, Christa van der Meer, Annika Syrjämäki en Tiemen Visser & Lily Higgins

  Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid. Het festival sluit aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk.Welke kansen bieden schoon werken met duurzame inkten en materialen?

  Hoe kan je als maker bijvoorbeeld gebruik maken van plantaardig materiaal, bacteriën of restafval voor grafische toepassingen?In Festival Analog Eco onderzoeken we hoe innovaties op het gebied van inkten, textiel en andere dragers een nieuwe beeldtaal kunnen bieden aan kunstenaars en designers. Het festival met een accent op textiel/fashion bevat een symposium, een expositie, workshops, talks en tours.

  De expositie Analog Eco vormt het hart van het festival en vindt plaats in de Grafische Werkplaats met nieuw werk van: Dewi Bekker, Yamuna Forzani, Laura Luchtman, Christa van der Meer, Annika Syrjämäki en Tiemen Visser & Lilly Higgins.

  Extra programma tijdens Hoogtij:

  Vr. 28 mei, 19.00-23.00 u.
  Poezie gedrukt met bedreigde inkt met Babette Wagenvoort & klimaatdichters (20-21.30 u.).  Lees hierover meer.

  Za. 29 mei 13.00-17.00 u. korte doorlopende workshop (maak je eigen stempel en druk het met natuurlijke inkt of restinkt)

Over Grafische Werkplaats

De Grafische Werkplaats Den Haag staat bekend als een van de weinige werkplaatsen in Nederland met faciliteiten voor groot formaat zeefdruk, litho, etsen, hoogdruk en textieldruk. Je kunt er voor een dag of dagdeel een werkruimte huren. Daarnaast organiseert de workshops, exposities en andere projecten.


Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter