Grafische Werkplaats

 • 01/12/2023 •

  Boundlessness - Jason Terlouw en Escher anno Nu - Bahman Eslami, Jason Terlouw, Paul de Jong, Moe Kim, Miranda Meijer, Annemarie Slobbe, Ivo Brouwer en SOGOshow

  M.C. Escher en de oneindigheid

  Tijdens de Escher workshops van de Grafische werkplaats hebben deelnemers texturen gemaakt met M.C. Escher als inspiratiebron. Deze texturen zijn gedigitaliseerd en als oppervlaktes van een virtuele ruimte gebruikt. In een grenzeloze ruimte is er een pad duidelijk dat eindeloos door gaat.

  Escher anno nu
  Acht hedendaagse Haagse makers onderzoeken wat het thema oneindigheid in hun werk betekent in relatie tot grafiek en het werk van Escher.

  Gedurende een werkperiode in de Grafische Werkplaats worden zij gestimuleerd en ondersteund om nieuwe grafische technieken te ontdekken en die in te zetten voor nieuw werk rondom het thema oneindigheid. Na een introductie in de grafische techniek van hun keuze zijn de kunstenaars deze zomer de werkplaats in gedoken en hebben daar de vrijheid gekregen te werken aan hun project. Zo laten zij de oneindigheid van Escher zien, niet alleen technisch, maar ook filosofisch.

  Dit project is mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

  Programma tijdens HOOGTIJ#75
  20.00 u. feestelijke presentatie van animatie Jason Terlouw
  20.30-22.00 u. doorlopende mini workshop: lino je eigen patroon.
  19.00-23.00 u. finissage expositie Escher Anno Nu

   

Over Grafische Werkplaats

De Grafische Werkplaats Den Haag staat bekend als een van de weinige werkplaatsen in Nederland met faciliteiten voor groot formaat zeefdruk, litho, etsen, hoogdruk en textieldruk. Je kunt er voor een dag of dagdeel een werkruimte huren. Daarnaast organiseert de workshops, exposities en andere projecten.


Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook