…ism project space

PLAY
 • 27/11/2020 • 29/11/2020

  Spatium van Sjimmie Veenhuis

  Sjimmie Veenhuis (1984) maakt installaties waarin hij alledaagse materialen in hun oorspronkelijke vorm gebruikt en een transformatie laat ondergaan. Bij …ism project space maakt Veenhuis een installatie waarin hij zijn werk aan de actuele werkelijkheid toetst. Veenhuis onderzoekt wat er binnen zijn werkwijze nog mogelijk is in een anderhalvemetersamenleving zonder zijn eigen taal, materiaal en praktijk te verloochenen. Zowel praktisch als inhoudelijk staat het begrip veiligheid daarbij centraal.

  De ruimtelijke installatie ‘SPATIUM’ is directief, monumentaal, formeel en maakt optimaal gebruik van de gegeven ruimte en tussenruimte van …ism. In het werk waarin alledaagse verschijningsvormen en het bevragen van de betekenis daarvan het vertrekpunt is, heeft de actualiteit zich op een onverwachte wijze opgedrongen. Is het mogelijk om een installatie te maken waarin de huidige maatregelen worden gehonoreerd zonder dat veiligheid daarmee een doodlopende weg naar voorspelbaarheid faciliteert?

  De tentoonstelling is tijdens de online editie van Hoogtij ook offline te bezoeken op 27-28-29 november.

  vrijdag 27 november  van 19.00-23.00 uur (Hoogtij)
  zaterdag 28 november  van 13.00-18.00 uur
  zondag 29 november  van 13.00-18.00 uur

Over …ism project space

…ism project space is een experimentele ruimte voor actuele kunst en toont geen bestaand werk maar richt zich op de ideeën en plannen van kunstenaars voor werk dat nog slechts in gedachten bestaat en dat reageert op de specifieke eigenschappen van de locatie.


Westeinde 31a
2512 GS Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter