NEST

PLAY
 • 11/02/2021 • 28/03/2021

  ||| - She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread -Mila Lanfermeijer, Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang

  Tentoonstellingsarchitectuur: Donna van Milligen Bielke

  Bekijk online de expositie ||| – She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread

  Bekijk buiten: Out and About
  Iedere vrijdag, zolang de lockdown duurt

  ‘Iedere vrijdag presenteert een Haagse maker een kunstwerk op het grasveld aan het De Constant Rebecqueplein. Ondanks dat presentatie-instellingen voorlopig gesloten blijven wordt er door kunstenaars volop gecreëerd en geproduceerd in hun studio’s. Hierom nodigt Nest, zolang de lockdown duurt, iedere week een maker uit om werk te laten zien. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken. In het Hoogtij weekend is het aan Daisy Madden Wells.”

  She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread
  In deze tentoonstelling onderzoeken drie kunstenaars de betekenis van herhaling, waardering en toe-eigening. In zeven kamers, ontworpen door architect Donna van Milligen Bielke, vertellen zij een gelaagd verhaal over de complexiteit van vriendschap, artistiek verwantschap en autonomie daarbinnen. Reproductie en nabootsing vormen een belangrijke manier om te begrijpen, te waarderen en om hun eigen plek in de kunstgeschiedenis te duiden.

  ||| – She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread geeft een inkijk in het gedeelde verleden van Mila Lanfermeijer, Ana Navas en Evelyn Taocheng Wang en hun toekomst waarin hun paden zich nog vaker zullen kruisen.

  Een draad, onbeduidend, zacht, wordt gebruikt als metafoor voor menselijke sterfelijkheid. Het is afkomstig uit het Oud-Griekse verhaal van de Schikgodin­nen ­de Moiren, drie zussen, de dochters van de Nacht.

  Klotho, de spinster, spint de levensdraad. Ze maakt belangrijke beslissingen, zoals wanneer een persoon geboren wordt, in wezen beslist zij over mensenlevens. Met deze macht is ze niet alleen in staat te bepalen wie er geboren wordt, maar ook of stervelingen leven of overlijden.

  Lachesis, de verdeelster, meet het levensdraad. Vaak in het wit gekleed, meet zij de draden die Klotho om haar spil heeft gesponnen, en in sommige geschriften bepaalt zij het lot.

  Atropos, de onafwendbare, knipt het draad door. Ze bepaalt de mechaniek van het sterven en eindigt levens van stervelingen met het doorknippen van de levensdraad

Over NEST

Nest is een platform voor hedendaagse beeldende kunst met een tentoonstellingsruimte van ruim 400 m2. Nest is gehuisvest in de culturele broedplaats de DCR waar meer dan 35 kunstenaars en ontwerpers werken en drie verschillende culturele organisaties opereren. Tentoonstellingen in Nest richten zich op specifieke thema’s die worden belicht middels het werk van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Projecten bij Nest gaan niet alleen uit van de kunstenaar en zijn werk, maar kijken ook naar de rol van kunstenaar en werk in relatie tot publiek en maatschappelijke context.


De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter