NEST

 • 25/09/2020 •

  Some World Futures

  One Nest Stand #30

  Some World Futures met werk van: Lema Ahmadi, Maya Bahner, Odine Burghouwt, Philipp Groubnov & Alexander Jermilov, Juwon Lee, Ryan Lim Zi Yi, Zela Palmer, Lui Wolstencroft, Rosa Zangenberg.

  Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag reageren op de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’ waarin nagedacht wordt over de vraag: “Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?”. Deze vraag komt voor uit het essay ‘What if We’re All Coming Back?’ van mensenrechtenadvocaat Michelle Alexander, dat in oktober 2018 werd gepubliceerd in The New York Times.Vanuit het gedachte-experiment om zich een fundamenteel andere, duurzame en humane organisatie van de samenleving voor te stellen, speculeren de studenten over een onbekende toekomst waar zijzelf onderdeel van uitmaken.

  In dit traject worden zij begeleid door Müge Yilmaz (beeldend kunstenaar), Petra Ardai (theatermaker), Jörgen Gario (dichter en muzikant)  en Heske ten Cate (artistiek directeur Nest) en Daphne Verberg (coördinator programma).

  Extra om 19.00-19.30 : live interview op Instagram door Heske Ten Cate met de kunstenaars van de expositie Some World Futures in Nest. @Hoogtijdenhaag

Over NEST

Nest is een platform voor hedendaagse beeldende kunst met een tentoonstellingsruimte van ruim 400 m2. Nest is gehuisvest in de culturele broedplaats de DCR waar meer dan 35 kunstenaars en ontwerpers werken en drie verschillende culturele organisaties opereren. Tentoonstellingen in Nest richten zich op specifieke thema’s die worden belicht middels het werk van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Projecten bij Nest gaan niet alleen uit van de kunstenaar en zijn werk, maar kijken ook naar de rol van kunstenaar en werk in relatie tot publiek en maatschappelijke context.


De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter