NEST

 • 10/09/2021 • 19/12/2021

  Is it possible to be a revolutionary and like flowers?

  Is it possible to be a revolutionary and like flowers? met Mehraneh Atashi, Rossella Biscotti, Milena Bonilla, CPR, Anne Geene, Gluklya, Philipp Gufler, Camille Henrot, Patricia Kaersenhout, Otobong Nkanga, Ruchama Noorda, Maria Pask, Lily van der Stokker.

  De kunstenaars die in deze tentoonstelling samenkomen beantwoorden de vraag van de tentoonstellingstitel met een luidkeels ‘JA!’. Ze laten zien dat de bloem als symbool kan verleiden, troosten, helen, versieren en afleiden en vinden elkaar in feministische affiniteiten, queer verlangens en ecologische solidariteit. Maar bloemen kunnen ook een vorm van oppressie en censuur vertegenwoordigen, een geheimtaal, een knipoog én een mokerslag ineen.

  ‘Is it possible to be a revolutionary and like flowers’ is een tentoonstellingstweeluik met het Centraal Museum (Laurie Cluitmans en Eva Burgering) waar gelijktijdig ‘De Botanische Revolutie’ te zien is.

  Programma:

  Maak bij Nest je eigen parfum en kom dansen op de geuren van de kunstwerken in de tentoonstelling ‘Is it possible to be a revolutionary and like flowers?’.
  Hoe ruiken revolutionaire bloemen? En welke mysterieuze betekenissen dragen bloemen (en dus ook hun geur) door de geschiedenis met zich mee? Tijdens Hoogtij leert geur DJ en kunstenaar Flora van Dullemen hoe je geuren kunt componeren, hoor je hoe ze klinken, en neem je je eigen parfum mee naar huis.

  Workshop 15 min. (doorlopend over de avond)

Over NEST

Nest is een platform voor hedendaagse beeldende kunst met een tentoonstellingsruimte van ruim 400 m2. Nest is gehuisvest in de culturele broedplaats de DCR waar meer dan 35 kunstenaars en ontwerpers werken en drie verschillende culturele organisaties opereren. Tentoonstellingen in Nest richten zich op specifieke thema’s die worden belicht middels het werk van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Projecten bij Nest gaan niet alleen uit van de kunstenaar en zijn werk, maar kijken ook naar de rol van kunstenaar en werk in relatie tot publiek en maatschappelijke context.


De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter