Page Not Found

 • 25/11/2022 •

  Cassandra Press Talks: “Killing In the Name Of – Psychopathy, Witchcraft, Possession”

  Als onderdeel van een cyclus samengesteld door Kandis Williams van Cassandra Press presenteert Page Not Found een vertoning van “Killing In the Name Of – Psychopathy, Witchcraft, Possession”, een discussie gemodereerd door Kandis Williams.

  Cassandra Press kwam in 2016 tot stand als onderdeel van Williams’ kunstpraktijk. Het collaboratieve publicatieplatform belicht en verspreid teksten rond thema’s als racisme, intersectioneel feminisme en black scholarship. Cassandra Press is sindsdien uitgegroeid tot een veelzijdige educationele bron, die virtuele workshops, kunstenaarsresidenties en publieke tentoonstellingen organiseert naast het uitbrengen van publicaties.

  Williams begon Cassandra Press vanuit haar gealarmeerdheid over de opdruk van rechts autoritarisme, en geïnspireerd door de gemeenschap rond de Black Lives Matter Movement. Gedurende de afgelopen zeven jaar heeft Cassandra Press vierenveertig ‘Readers’ gepubliceerd. De Cassandra Press Readers zijn gefotokopieerde, gebonden anthologieën die theorie, geschiedkunde, sociologie en kritiek van uiteenlopende intellectuelen en activisten samenbrengt rond een centrale impuls. Williams maakt deze bronnen vrij toegankelijk voor Zwarte studenten en docenten via online programma’s en lokale bijeenkomsten.

   

Over Page Not Found

Page Not Found is een unieke organisatie in Den Haag die zich inzet voor de verspreiding en promotie van publicaties gemaakt door kunstenaars, met als doel deze praktijk bij een breder publiek te introduceren. De stichting runt een boekwinkel met een bijzondere selectie boeken gemaakt door kunstenaars en ontwerpers, en organiseert daarnaast gratis toegankelijke openbare evenementen en workshops in een speciaal daarvoor ingerichte projectruimte.


Boekhorststraat 128
2512CT Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter