Page Not Found

  • 28/05/2021 •

    Afrang Nordlöf Malekian

    Tijdens Hoogtij#65 presenteert Page Not Found een selectie audiovisuele werken en aansluitende publicaties uit het oeuvre van kunstenaar en schrijver Afrang Nordlöf Malekian.

    Afrang Nordlöf Malekian (1995) is een kunstenaar en schrijver gevestigd in Stockholm, die middels installatie, film, grafisch werk en tekst onderzoek doet naar het vermogen en onvermogen van woord en beeld om herinneringen en systemen te vormen en te reproduceren. Hij exploreert de constante veranderlijkheid van narratieven en hiërarchieën die elkaar opvolgen en vervangen; non-binaire West-Aziatische schoonheidsidealen die verdrongen zijn door moderne uiterlijke standaarden, Chileense en Iraanse links-politieke bewegingen die zich in ballingschap alliëren. Het archief speelt een centrale rol in zijn kunstpraktijk, en wordt ingezet om tot een begrip te komen van hoe verschillende vertellingen door de tijd heen hun vorm krijgen, en hoe de nasleep van politieke gebeurtenissen zich manifesteert in technologische ontwikkelingen. Nordlöf Malekian deed eerder artistiek onderzoek aan de Arab Image Foundation in Beirut. Hij is een van de aankomende residenten bij de Cité Internationale des Arts in Parijs.

Over Page Not Found

Page Not Found is een unieke organisatie in Den Haag die zich inzet voor de verspreiding en promotie van publicaties gemaakt door kunstenaars, met als doel deze praktijk bij een breder publiek te introduceren. De stichting runt een boekwinkel met een bijzondere selectie boeken gemaakt door kunstenaars en ontwerpers, en organiseert daarnaast gratis toegankelijke openbare evenementen en workshops in een speciaal daarvoor ingerichte projectruimte.


Boekhorststraat 126 and 128
2512CT Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter