Page Not Found

 • 26/05/2023 •

  Kino Night - met filmvertoning van werk van Farah Al Qasimi

  Page Not Found presenteert een unieke vertoning van Farah Al Qasimi’s film “Um Al Naar (Mother of Fire)”, naast een selectie drukwerk door de kunstenaar.
  In deze 40 minuten durende horrorkomedie van Farah Al Qasimi, schaduwt een fictief reality-tv-netwerk Um Al Naar, een djinn of geest, uit Julfar (het huidige VAE). Um Al Naar vertelt over de transformatie van de regio van de bezetting door Portugese en Britse zeestrijdkrachten naar de huidige acceptatie van een nationale identiteit gebaseerd op constructies van wereldwijde tolerantie en culturele productie, en ze besteedt veel aandacht aan alledaagse veranderingen, zoals het gendergerelateerde tijdverdrijf van de jeugd van het land , afnemend vertrouwen in traditionele vormen van spiritualiteit en geneeskunde, en het verlies van geschiedenis in een dringende poging tot nieuwheid.
  Farah Al Qasimi (geb. 1991, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten) werkt voornamelijk met fotografie, video en performance en onderzoekt postkoloniale structuren van macht, gender en smaak in de Arabische Golfstaten.
  Al Qasimi’s recente werken dagen de kijker uit om na te denken over zijn eigen begrip van de werkelijkheid, aspiratie, individualiteit en het gereflecteerde beeld. In series als ‘Funhouse’ demonstreert Al Qasimi haar vaardigheid met mise-en-scene in foto’s die rijk gedetailleerd zijn en een tromp-l’oeil-effect oproepen, die afwisselend verrukkelijk, uitzinnig en verontrustend zijn. Elders maakt de kunstenaar werken die alledaagse opvattingen over figuratieve fotografie en portretten confronteren.
  Kino Nights is een nieuwe programmareeks bij Page Not Found, op maat gemaakt om de werken van de kunstenaars te presenteren, wiens praktijk zowel film- of videoproducties als publicaties omvat. Film, video en ander bewegend beeld worden vertoond naast een zorgvuldig samengestelde selectie publicaties en ander drukwerk door de kunstenaar. De diversiteit aan praktijken van de bijdragers ontsnapt vaak aan disciplinaire categorisatie, waardoor deze serie bijzonder gelaagd en meeslepend is.

   

   

   

   

Over Page Not Found

Page Not Found is een unieke organisatie in Den Haag die zich inzet voor de verspreiding en promotie van publicaties gemaakt door kunstenaars, met als doel deze praktijk bij een breder publiek te introduceren. De stichting runt een boekwinkel met een bijzondere selectie boeken gemaakt door kunstenaars en ontwerpers, en organiseert daarnaast gratis toegankelijke openbare evenementen en workshops in een speciaal daarvoor ingerichte projectruimte.


Boekhorststraat 128
2512CT Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter