Page Not Found

PLAY
 • 05/03/2021 • 25/09/2020

  A Picture, A Thousand Words, Barbara Bloom

  Page Not Found stelt een poëtische close-up voor van een van hun favoriete publicaties: “A Picture, A Thousand Words” van Barbara Bloom.

  Deze publicatie verscheen ter gelegenheid van Bloom’s tentoonstelling bij David Lewis galerie in 2017. De inspiratie komt van een kort verhaal van Roberto Bolaño, genaamd “Labyrinth”. Het verhaal bestaat uit Bolaño’s meanderende en speculatieve extrapolaties op een anonieme foto van acht Franse intellectuelen aan een cafétafel. Schrijver Jacques Henric, redacteur Philippe Sollers, criticus Julia Kristeva en dichters Pierre Gyotat en Marc Devade worden gefotografeerd in een café in Parijs.
  Bolaño vertelt in detail wat we kunnen leren, of denken dat we kunnen leren, over hun huwelijkse en buitenechtelijke relaties. Een foto. Duizend woorden. Barbara Bloom extrapoleert eveneens van fragmentarisch bewijsmateriaal en biedt poëtische omzwervingen op haar eigen selectie van zeven foto’s.

   

Over Page Not Found

Page Not Found is een unieke organisatie in Den Haag die zich inzet voor de verspreiding en promotie van publicaties gemaakt door kunstenaars, met als doel deze praktijk bij een breder publiek te introduceren. De stichting runt een boekwinkel met een bijzondere selectie boeken gemaakt door kunstenaars en ontwerpers, en organiseert daarnaast gratis toegankelijke openbare evenementen en workshops in een speciaal daarvoor ingerichte projectruimte.


Boekhorststraat 126
2512CT Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter