Parts Project

PLAY
 • 22/11/2020 • 07/02/2021

  Jos van Merendonk

  schilderijen

  Parts Project toont van 22 november t/m 7 februari een keuze uit 3 decennia schilderen door Jos van Merendonk (*1956 Tilburg). Vanuit zijn atelier en diverse verzamelingen zijn 24 werken van 1×1 meter uitgezocht die een goed beeld geven van de verrassende en ongebreidelde vrijheid die Van Merendonk zich kan veroorloven binnen de reeks beperkingen als aan zichzelf opgelegd. Zijn basistekening, de vierkante formaten en de (enige)kleur groen zijn veel kunstkenners- en liefhebbers genoegzaam bekend.

  Jos van Merendonk is zowel de verteller van een mythe als de antropoloog die haar analyseert. Zijn kunstenaarschap kent een afweging van twee tegenstrijdige attitudes. Tot hoever staat hij toe dat onbewuste intuïtie en toeval het beeld bepalen en waar eindigt hij zijn beredeneerde toepassing van een bekend repertoire? Het schilderen en tekenen is tegelijkertijd onderwerp en gereedschap. Zijn handelingen zijn gericht op het scheppen van condities, waarbinnen een beeld kan ontstaan dat het heldere moment treft waarop zoeken en vinden samenvallen.

   

   

Over Parts Project

Stichting Parts Project programmeert vanuit het perspectief van verzamelaars. Hun ontdekkingen zie je in ons programma. Verzamelaars kijken veel en zien veel. Ze maken ongedwongen en vaak eigenzinnige keuzes. PARTS programmeert vanuit die bijzondere keuzes en neemt ontdekkingen, meningen en ervaringen van verzamelaars als startpunt voor een tentoonstelling. PARTS is een particulier initiatief en wil niet alleen het Nederlandse kunstenveld verbreden, maar ook verzamelaars motiveren om hun collectie en gedrevenheid te delen.


Toussaintkade 49
2513 CL Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook