Parts Project

 • 03/09/2022 • 06/11/2022

  PP23 VERZAMELEN VERZAMELING

  Personal Reflection, werken en verhalen uit de Agnes & Frits Becht Collectie

  Startlocatie!

  Wij claimen niets in historische of wetenschappelijke zin. Verzamelen is in zekere zin een zelfzuchtige bezigheid. Je wilt niets liever dan de werken om je heen hebben en je voelt aan dat de verzameling een reflectie is van jezelf.” – A. & F. Becht (1988)

  Van de jaren ‘60 tot de jaren ‘90 verzamelden mijn grootouders, Agnes en Frits Becht, werken van  kunstenaars uit Nederland en daarbuiten. Zij waren onder andere getuige van de ontwikkeling van het Nouveau Réalisme, Popart en het Italiaanse conceptuele minimalisme. Hun collectie vertelt het verhaal van waar ze van hielden, de avonturen die ze beleefden, de mensen die ze tegenkwamen en de relaties die ze en passant opbouwden. In deze tentoonstelling heb ik kunstwerken, objecten, documenten uit archieven en anekdotes met elkaar gecombineerd. De werken gaan vergezeld van persoonlijke verhalen, met het doel bezoekers een inkijk te gunnen in het leven van een echtpaar dat zich in hun leven omringde met kunst. Ik hoop dat bezoekers, al wandelend door PARTS Project, iets kunnen aanvoelen van de passie voor schoonheid, de nieuwsgierigheid en de vriendschappen waarop de Becht Collectie is gestoeld. 

  Kunstenaars PP23: Hubert Bekman, Jan Dibbets, Marlene Dumas, Ger van Elk, Lucio Fontana, Kees de Goede, Jann Haworth, Berend Hoekstra, Natasja Kensmil, Tetsumi Kudo, Mimmo Rotella, Wim T. Schippers, Co Westerik

  Eline Becht – Curator

Over Parts Project

Stichting Parts Project programmeert vanuit het perspectief van verzamelaars. Hun ontdekkingen zie je in ons programma. Verzamelaars kijken veel en zien veel. Ze maken ongedwongen en vaak eigenzinnige keuzes. PARTS programmeert vanuit die bijzondere keuzes en neemt ontdekkingen, meningen en ervaringen van verzamelaars als startpunt voor een tentoonstelling. PARTS is een particulier initiatief en wil niet alleen het Nederlandse kunstenveld verbreden, maar ook verzamelaars motiveren om hun collectie en gedrevenheid te delen.


Toussaintkade 49
2513 CL Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook