Parts Project

PLAY
  • 06/09/2020 • 01/11/2020

    Disruption as part of the deal – Ewerdt Hilgemann & Diet Sayler in dialoog

    Disruption as part of the deal brengt twee kunstenaars samen die al decennialang strikt geometrische vormen naar hun hand zetten: de schilder Diet Sayler (Timișoara, 1939) en beeldhouwer Ewerdt Hilgemann (Witten, 1938). Beide kunstenaars ontdekken in de jaren tachtig, in lijn met het werk dat ze tot dan toe hebben gemaakt, een vorm en werkwijze die hen zo aanspreken dat ze tot op de dag van vandaag het uitgangspunt bieden voor hun kunst.

    De bijna obsessieve bezigheid met de door hun ontdekte vorm en werkwijze komt voort uit een beeldende zoektocht die beide kunstenaars delen: naar de verhoudingen van het persoonlijke en het objectieve, toeval en controle, het seriematige en het individuele, ratio en intuïtie. Dat levert twee fascinerende en zeer verschillende oeuvres op.

Over Parts Project

Stichting Parts Project programmeert vanuit het perspectief van verzamelaars. Hun ontdekkingen zie je in ons programma. Verzamelaars kijken veel en zien veel. Ze maken ongedwongen en vaak eigenzinnige keuzes. PARTS programmeert vanuit die bijzondere keuzes en neemt ontdekkingen, meningen en ervaringen van verzamelaars als startpunt voor een tentoonstelling. PARTS is een particulier initiatief en wil niet alleen het Nederlandse kunstenveld verbreden, maar ook verzamelaars motiveren om hun collectie en gedrevenheid te delen.


Toussaintkade 49
2513 CL Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook