Projektruimte WEST END

 • 24/09/2021 • 30/10/2021

  Tussen de MAterie - Ildikó Horváth

  Dividing Moments - Angeline Dekker

  Twee verschillende exposities in 1 gebouw:

  Tussen de Materie Ildikó Horváth

  Opening gelardeerd met dans van Guido Dutilh.
  Online film dans:  Aya Misaki en Teresa Royo

  In dit project “Tussen de MAterie” onderzoekt Ildikó Horváth hoe tactiele materialen en geluid de waarneming en ervaring van ruimte beïnvloeden. Door o.a. het gebruik van geluidstrillingen worden fysieke verbindingen duidelijk. Verder onderzoekt ze de meer abstracte relatie tussen vaste materialen en geluid, waarbij ze zich richt op het tijdelijke en het veranderende karakter van de ruimte.

  in de LIFTRUIMTES: Dividing Moments, Angeline Dekker, een site specific werk.

  ‘Dividing Moments’ is een ‘site specific work’ in de twee oorspronkelijke liftruimtes van de Spanjaardshof. Het beoogt de opgeroepen spanning van twee tegengestelde entiteiten zichtbaar te maken. Twee ruimtes, twee entiteiten en ieder tegengesteld….

  Angeline Dekker gebruikt architectonische constructies om innerlijke structuren zichtbaar en voelbaar te maken waarbij zowel het monumentale als het instabiele tegelijkertijd aanwezig zijn. Ze gebruikt De Spanjaardshof met haar trappen, gangen en kamers als hersenen met zenuwbanen en clusters waar ervaringen en herinneringen in het fysieke lichaam zijn opgeslagen.

Over Projektruimte WEST END

WEST END p r o j e k t r u i m t e, heeft als doelstelling een atypische programmering te laten zien. Er zijn 2 ruimten aan de straatkant, met 6 ramen, waardoor er ook vanaf de straat veel te zien is. Gestreefd wordt om altijd een interessante mix te laten zien. Alle media komen aan bod, combinaties worden gemaakt tussen verschillende generaties kunstenaars.


Westeinde 58
2512HE Den Haag

Routebeschrijving