Pulchri Studio

 • 24/05/2019 •

  Forever is composed of Nows

  van Jos van den Berg, Piet Gispen, Lia Harkes, Lisette Huizenga, Geer Huybers, Ferial Kheradpicheh, Kim Kroes, Dana LaMonda, Frederick Linck, Annemarie Petri, Ingrid Rollema,  Dick Stapel en Cees van Rutten

  De titel is geïnspireerd door een gedicht van Emily Dickinson (1830-1886), waarin de beleving van het nu als basis voor de toekomst wordt beschouwd. De twee tentoonstellingszalen zijn verdeeld in een blik op het verleden (1989) en het heden (2019), waarbij nieuw werk dat speciaal voor deze expositie is vervaardigd zal worden getoond (curator: Froukje Zandvliet) .

  Andere exposities in Pulchri:

  Fernando Valdiviezo – Claustrofilia
  Tuingalerie | 17 mei t/m 11 juni 2019

  De Ambassade van Guatemala  presenteert met de tentoonstelling “Claustrofilia” het werk van kunstenaar Fernando Valdiviezo.

  Philip van Helsdingen – Moving Abstraction
  Voorhoutgalerie | 18 mei t/m 11 juni 2019

  Philip van Helsdingen is al op jonge leeftijd gefascineerd door de schoonheid en kracht van vorm en beweging. In zijn kunstwerken verkent Van Helsdingen de vrijheid en creatieve expressie van beweging via abstracte, bijna mathematische vormen en kleurvlakken, die herinneringen oproepen aan het kubisme. Deze abstracte kunststroming stond aan de basis van de ontwikkeling van zijn unieke, eigen stijl. Zijn werk toont de nieuwsgierigheid naar de kracht, energie en expressieve vrijheid van mens en dier.

  Fredy E. Wubben – Verwondering over ons bestaan is mijn drijfveer
  Hardenbergzaal | 3 mei  t/m 26 mei 2019

  Het bestaan van ons ‘zijn’ blijft Fredy bezighouden. Waarom zijn wij hier? Hoe kan zij grip krijgen op leven en dood? Waar gaat deze weg naartoe? Zal er ooit een moment komen, waarop wij het bestaan, ontstaan en vergaan van het leven een beetje doorgronden? Begint het leven als het eindigt?

  Marijke Gémessy en Pien Hazenberg – Getroffen
  Weissenbruchzaal | 3 mei  t/m 26 mei 2019

  Twee iconische kunstenaressen, die op dezelfde golflengte zitten en daar waar mogelijk maatschappelijke thema’s aanhalen. “Ik noteer wat mij opvalt in de samenleving”. Daarmee is de thematiek van Hazenberg geduid. Marijke Gémessy vestigt haar aandacht op de pangolin, een dier dat straks is uitgestorven en niemand heeft gekend.

  Afifa Aleiby – Re-existentie
  Mesdagzaal | 3 mei t/m 26 mei 2019

  Achter het werk van Afifa Aleiby ligt een dramatische persoonlijke geschiedenis vanaf haar vroege Jaren in Irak, haar studiejaren in Moskou en de latere jaren van gedwongen ballingschap. Deze persoonlijke geschiedenis brengt ons bij een passie voor vormen, figuren en verhaallijnen, waarbij alle elementen dienen als spelers in een complex visueel drama dat refereert aan sociale en politieke regiems en transculturele conflicten.

   

Over Pulchri Studio

Pulchri Studio is in 1847 opgericht als Schilderkundig Genootschap. Elk jaar worden er in de zalen van het monumentale gebouw aan het Lange Voorhout zo’n 65 tentoonstellingen met hedendaagse kunst georganiseerd. Kom langs voor de laatste exposities! Alle kunst is te koop, gratis entree. Openingstijden van de galerie : dinsdag – zondag 12-17u Meer informatie? Bel (070) 346 17 35 of mail info@pulchri.nl


Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook