Quartair Contemporary Art Initiatives

PLAY
 • 05/03/2021 •

  10 years INSYRIATED- Rosh Abdelfatah

  video

  De Syrische kunstenaar Rosh Abdelfatah van het Arabic Film Festival produceert live in Quartair een VJ-compilatie van videobeelden van films die online staan.

  10 jaar INSYRIATED is een persoonlijke terugblik van de Syrische kunstenaar Rosh Abdelfatah, die actief is geweest binnen de Syrische Revolutie en daarna betrokken was bij culturele projecten in Noord-Syrië (Rojava). Een werk over de rol en de vorm van kunst binnen de revolutie en over de mensen die hun leven voor de vrijheid in Syrië op het spel zetten.

  Sinds 10 jaar geleden de vreedzame opstand (revolutie) in Syrie begon zijn er al meer dan 6,1 miljoen mensen op de vlucht geslagen in eigen land. Daarnaast zijn er ruim 5,5 miljoen mensen naar het buitenland gevlucht, de meesten naar een land in de regio. De afgelopen tien jaar hebben meer dan 400.000 mensen het leven gekost. De Verenigde Naties noemden het al eerder de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

  Live stream start op vrijdag om 19.00 u. op Facebook: www.facebook.com/events/160609479036058

  Lees meer: www.quartair.nl/10-years-insyriated

  Bekijk ook Rosh Abdelfatah’s Youtube channel: www.youtube.com/user/Schoolmagazine/videos

Over Quartair Contemporary Art Initiatives

Quartair Contemporary art Initiatives Quartair initieert en begeleidt tentoonstellingen, projecten en uitwisselingen met kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven uit binnen- en buitenland. Nadrukkelijk wordt gestreefd naar samenwerking met andere culturele organisaties. Quartair creëert hiermee een platform voor kunstenaars in Den Haag opererend in een internationaal netwerk met aandacht voor ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst.


Toussaintkade 55
(door de poort)
2513 CL Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter