Quartair Contemporary Art Initiatives

 • 16/05/2024 • 24/05/2024

  The Queer Geobacter

  Twelve LGBTQIA+ artists were selected after an open call that closed on April 5th.

  Quartair is verheugd de tweede editie van Queer Leiden University  tentoonstelling aan te kondigen, waarin dertien getalenteerde queer kunstenaars het thema van dit jaar zullen verkennen via verschillende soorten media.

  De Geobacter, waarop de titel “The Queer Geobacter” is geïnspireerd, is een microbiële soort die is geëvolueerd om giftig afval in radioactieve omgevingen te kunnen eten en verteren. QLU stelt een metaforische benadering van deze uitwisseling voor om gesprekken aan te moedigen over hoe consumptiepraktijken zich verhouden tot queer survival. QLU is geïnspireerd door het concept van de queer Geobacter om na te denken over hoe queer mensen kunnen leren ons aan te passen, te verteren en substantie en volheid te vinden te midden van moeilijke omstandigheden of in situaties van politieke dyspepsie.

  Met deze tentoonstelling wilt QLU de veerkracht van queer gemeenschappen onder moeilijke omstandigheden eren en tegelijkertijd de interne processen van queer overleving belichten. Door inspiratie te halen uit het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de Geobacterie, nodigen we je uit om de complexiteit van queer verzet en aanpassingsvermogen in het licht van maatschappelijke onderdrukking te verkennen.

   

Over Quartair Contemporary Art Initiatives

Quartair Contemporary art Initiatives Quartair initieert en begeleidt tentoonstellingen, projecten en uitwisselingen met kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven uit binnen- en buitenland. Nadrukkelijk wordt gestreefd naar samenwerking met andere culturele organisaties. Quartair creëert hiermee een platform voor kunstenaars in Den Haag opererend in een internationaal netwerk met aandacht voor ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst.


Toussaintkade 55
(door de poort)
2513 CL Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebooktwitter