Stroom Den Haag

  • 23/09/2022 •

    Anna Dasoviç + Positions - Alejandra López

    In Anna Dasoviç’ opmerkelijke videowerk bij Stroom staat de Bosnische genocide in Srebrenica centraal; een van de zwartste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. Het is een combinatie van teksten uit het ‘Handboek voormalig Joegoslavië’ en beelden uit het archief van het Nederlandse Ministerie van Defensie.

    Ook te zien is de nieuwe ‘Positions’ installatie van Haags talent Alejandra López waarbij de opbouw van verhaallijnen wordt onderzocht.

     

Over Stroom Den Haag

Kunstcentrum Stroom Den Haag is een veelzijdige organisatie met verschillende verantwoordelijkheden en functies voor Nederland, Den Haag en het internationale kunstenveld. Ten eerste programmeert Stroom als presentatie-instelling hedendaagse kunst in brede zin en op uiteenlopende manieren. Ten tweede is Stroom verantwoordelijk voor het ‘niet-museale kunstbeleid’ van de stad Den Haag, hetgeen zich uit in beleid en programma op het gebied van kunst in de openbare ruimte. Als derde draagt Stroom zorg voor het ondersteunen en stimuleren van Haagse kunst en kunstenaars.


Hogewal 1-9, 2514 HA
Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook