Trixie

 • 10/03/2023 •

  Newborns - Salves van der Gronde, Suzanne Plomp, Jeremi Biziuk, Siem Beets

  We zijn een groep van jonge opkomende kunstenaars. We houden ons bezig met het maken van onwerkelijke beelden, sculpturen digitale werken en geluiden. De werken zijn geboren vanuit onze verbeelding en worden gevormd tot groteske, intrigerende objecten. Objecten die hun plaats vinden in de realiteit. Wij dompelen onszelf onder in de werken die onze visie weerspiegelen. De verzameling objecten creëren wereld die vreemd is, die vervuld is met onze eigen gevoelens van vervreemding.

  Het is een soort vlucht in een andere wereld. Een vlucht die niet per se betekent dat wij in angst de wereld de rug toekeren. We gebruiken het als een methode om ons te omgeven met iets dat geheel eigen voelt. Een wereld creëren uit ons hoofd is een scenario creëren die los kan staan van de hedendaagse limitaties en banden. Een wereld waarin de kunstenaar in hun eigen fantasieën kan verdrinken, die vorm krijgt in tactiele oplossingen, discussie, context en verwondering. In de wereld van fictie wordt het publiek gevraagd, door deelname, het bestaan van de fictieve wereld voort te zetten door hun eigen ongeloof weg te zetten.

  De wisselwerking kan gevoeld worden bij werken die fictie maken van beeld en tekst. In het geval van materiële werken, komt deze uitwisseling dichterbij. De fictie wordt fysiek, tactiel en wordt ervaren in het heden, in de ruimte zoals het op dat moment bestaat.

  De geboorte van fictie in de realiteit vervaagd de grens tussen wat het betekent om iets verbeelden. De vraag komt op of het doorbloeden van fictie in de realiteit nog steeds gezien kan worden als pure fictie, of een mogelijkheid om andere beweging in te zetten.

   

   

   

Over Trixie

Trixie introduces herself as a brand new artist-run space located in the Stationsbuurt, neighboring the red light district of The Hague. Our building consists of an open and dynamic exhibition space with huge windows and shiny mirrors, including fifteen studios, currently hosting seventeen young artists/designers who work towards establishing a firm base for their artistic career. Trixie has an eye for recent graduates and invites diverse groups of artists to experiment with alternative presentation strategies and expand their practice.


Scheldestraat 1
2515TA Den Haag

Routebeschrijving

url