West Den Haag

PLAY
 • 28/05/2021 •

  3 openingen, 2 extra exposities & live music

  NIET OPEN IVM COVID-19 MAATREGELEN

  OPENING: Dries Verhoeven: Broeders verheft u ter vrijheid 

  West presenteert een compleet nieuw werk van Studio Dries Verhoeven. ‘Broeders verheft u ter vrijheid’ portretteert de mens als een verstekeling in een mondiaal distributiecentrum. Samen met Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigrant realiseert Dries Verhoeven een visueel requiem voor de werkende mens.

  OPENING: Voor ogen en oren: Tristan Beutter, Lars Floris, Alec Gordon, Kim Ho, Siavash Jafari, Tornike Karchkhadze, Jerzy Klimczak, Farzaneh Nouri, Atte Olsonen en Ran Perry

  Deze groep studenten Sonologie heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de verbindingen en grenzen tussen de zintuigen en vragen gesteld als: Wat gebeurt er als je componeert voor visuele trillingen? Hoe werkt luisteren onder water? Hoe kunnen we omgaan met digitale levensvormen? Kan een computer dromen over de stad? Hoe kun je componeren met tijd in een tentoonstellingscontext?

  OPENING: Alphabetum VII: Gebareniconen

  Ruud Janssen’s model van gebareniconen is een manier om ruimte, beweging, beginpunt, eindpunt, wisselende posities, expressie, handen en lichaam in een beeld samen te vatten, en zo een volwaardig gebarenschrift te vormen die op zichzelf kan staan, zonder afgeleide te zijn van een ander schrift. Passend in de ruimte van het Alphabetum, is de tentoonstelling een kruising tussen taal, theorie en esthetiek.

  Cesare Pietroiusti: A variable number of things
  In de ‘corner offices’ toont Pietroiusti een wisselende selectie werken, van vroeg werk en ‘artworks to be ashamed of’ tot nooit eerder getoond en nieuw werk.

  Agnes Mezosi: Brutalist Marcel Breuer
  Agnes Mezosi heeft zich toegelegd op het vastleggen van het werk van Marcel Breuer. Haar stijl is minimalistisch en bijna abstract. De beelden zijn, net als het werk van Breuer tijdloos.

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook