West Den Haag

PLAY
 • 27/11/2020 •

  Thijs Jaeger & Hendrik Hohlfeld

  4 Exposities:
  Gregor Schneider: Tote Räume
  Cesare Pietroiusti: A variable number of things
  Agnes Mezosi: Brutalist Marcel Breuer
  Alphabetum VII: Writing Writing van Thijs Jaeger & Hendrik Hohlfeld

  Met gewaagde keuzes en een vindingrijk programma presenteert West geen gemakkelijke, toegankelijke kunst. Door de polyfone opzet wordt de samenhang duidelijk en het publiek uitgedaagd te denken door kunst.

  Parataxis is het samenbrengen van verschillende objecten, beelden of geluiden om op die manier een nieuwe betekenis te creëren. Het is de sprong waarmee door collocatie van verschillende betekenissen een nieuwe impliciete betekenis wordt gecreëerd. De tentoonstelling Writing Writing in het Alphabetum van West is het uitgangspunt voor een nieuw collaboratief werk van beeldend kunstenaar Thijs Jaeger en geluidskunstenaar Hendrik Hohlfeld.  Speciaal voor Hoogtij!

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook