West Den Haag

PLAY
 • 25/09/2020 •

  verschillende exposities + satellietexposities

  Tijdens Hoogtij 4 exposities:

  Gregor Schneider: Tote Räume

  Cesare Pietroiusti: A variable number of things

  Jack Segbars: Author, Platform and Spectator

  Alphabetum VII: Writing Writing

  Met gewaagde keuzes en een vindingrijk programma presenteert West geen gemakkelijke, toegankelijke kunst. Door de polyfone opzet wordt de samenhang duidelijk en het publiek uitgedaagd te denken door kunst.

  Daarnaast biedt West tijdens Hoogtij ruimte aan verschillende broedplaatsen in Den Haag:

  Satelliet 1: De Besturing presenteert: Kill your darlings – The Crush met Bodil Schermerhorn, Leslie Eisinger, Michel van Soest, Ritsert Mans, Stephan Sjouke.

  Leden van De Besturing brengen een eigen offer aan het experiment om ruimte te creëren voor nieuw werk.

  Satelliet 2: Crawlspace met Davide Andriani, Marlene Fally, Hilde Wollenstein, Mehrnaz Khorrami, Marco Manconi, Oscar Peters, Ghaith Qoutainy, Mai Sukegawa, Anni Nöps, Farah Rahman, Nils Davidse, Marylou Petot, Marija Kudabaite

  Studenten van het Instituut voor Sonologie van het Koninklijk Conservatorium presenteren werk waarin geluid communiceert met de ruimte, het beeld, het publiek en de natuurlijke omgeving.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook