West Den Haag

PLAY
 • 05/03/2021 •

  InsideOutsideIn, Thijs Jaeger

  Online:

  Thijs Jaeger: InsideOutsideIn

  Speciaal voor Hoogtij #64 heeft Thijs Jaeger nieuw werk gemaakt. Door middel van een dwangmatig atmosferische soundtrack sleept hij de luisteraar mee in zijn compleet onverwachte playlist. Door het aaneenschakelen van muziekfragmenten en een meditatieve video creëert de kunstenaar een ritueel voor zichzelf. Het verzamelen van analoge muziek op vinyl platen in combinatie met digitale muziek biedt voor hem een ontsnapping aan de lockdown. De werkmethode weerspiegeld zijn eerdere werk, waarin de zoektocht naar een nieuwe beeldtaal en een fascinatie voor het obscure in een hedendaagse mythe vorm krijgt. Jaeger deelt voor deze gelegenheid zijn persoonlijke ritueel, de ‘healing’, met de luisteraar/kijker van Hoogtij.

  Exposities:

  Cesare Pietroiusti: A variable number of things

  In de ‘corner offices’ toont Pietroiusti een wisselende selectie werken, van vroeg werk en ‘artworks to be ashamed of’ tot nooit eerder getoond en nieuw werk.

  Gregor Schneider: Tote Räume

  Schneiders werk kan als profetisch worden beschouwd in deze tijd waarin het bewaren van afstand verplicht is. Het werk is gebaseerd op mechanismen van fysieke isolatie.

  Agnes Mezosi: Brutalist Marcel Breuer
  Agnes Mezosi heeft zich toegelegd op het vastleggen van het werk van Marcel Breuer. Haar stijl is minimalistisch en bijna abstract. De beelden zijn, net als het werk van Breuer tijdloos.

  Alphabetum VII: Writing Writing

  Writing Writing toont nieuw werk van vijf grafisch ontwerpers die gelijktijdig met verschillende manieren van creatieve productie werken.

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook