West Den Haag

 • 08/12/2023 • 14/04/2024

  Pickle Bar presents Slavs and Tatars

  ‘Pickle Bar presents’ bij West Den Haag is de eerste grootschalige presentatie van het werk van Slavs and Tatars in Nederland. Het kunstenaarscollectief zal nieuw en bestaand werk presenteren dat ingaat op de politiek, materialiteit en instabiliteit van taal.

  Kunstenaars: Apparatus 22, Andrius Arutiunian, Anatoly Belov and George Babanski, Giulia Cretulescu, Selin Davasse, Ana Gzirishvili, Zishi Han en Wei Yang, Tang Han/Xiaopeng Zhou, Nikolay Karabinovych, Olga Micinska, Shalva Nikvashvilli, Afrang Nordlöf Malekian, Goda Palekaitė en Jonas Palekas, Paola Revenioti, Filipka Rutkowska, Anhar Salem, Ala Savashevich, Bojan Stojčić en Olia Sosnovskaya.

  Andere exposities:

  The Falcon Of Karachi – Elisa Caldana

  Elisa Caldana presenteert een nieuwe serie getiteld The Falcon of Karachi. De serie werken bestaat uit vier hoofdstukken: een filmisch werk, een bronzen sculptuur, een muzikale ansichtkaart en een wandkleed, getoond in een installatie setting die speciaal is ontworpen voor de tentoonstellingsruimtes.

  Part Three Of Many Parts – Looking At Video Art

  Marina Abramovic, Robert Arnold, Michiel Van Bakel, Seoungho Cho, Manuel Saiz, Ghita Skali

  Videokunstenaars zetten technologische middelen in om beelden te vervormen, veranderen en verdraaien. Ze vieren en verkennen video als het manipulatieve medium. In de tentoonstelling Part Three of Many Parts: Trick or Tree! haalt een zestal kunstenaars alles uit de kast om de toeschouwer visueel en mentaal wakker te schudden door de gekende werkelijkheid op nieuwe, verrassende wijze te presenteren.

   

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook