West Den Haag

 • 04/09/2021 • 05/12/2021

  Lovers on the beach- Lee Kit

  Wanneer Lee site-specific werkt, sluit hij zich niet noodzakelijkerwijs aan bij de context van de tentoonstelling. Hij richt zich op meer universele elementen. Het werk lijkt de sfeer te ademen van de ruimte waarin het zich bevindt, daarom zijn deze nooit hetzelfde als ze ergens anders worden getoond. Op een vergelijkbare manier absorbeert het werk de blik van de toeschouwer. Het vraagt om kijker zonder haast. Net zoals Johannes Vermeer in zijn schilderijen, staat Lee stil bij subtiele huiselijke momenten waarvoor in een efficiënte, kapitalistische maatschappij geen tijd of ruimte meer lijkt te zijn. Lee’s werk weerhoudt dwang tot versnelling en dient daardoor niet als een uiting van pure emotie, maar eerder als een houding, een met zelfs een politieke betekenis.

  Lee’s praktijk wordt sterk beïnvloed door toeval, die de stappen in het opbouwproces van zijn exposities bepalen. Het is fundementeel voor Lee’s praktijk, om open te staan voor het toeval en op deze manier onze sensitiviteit te trainen. Zijn werk lijkt open, losjes, zelfs nonchalant, maar er is een sterke relatie tussen elke keuze en elke kleur. Bij West zal hij onze aandacht langzaam en op subtiele wijze verplaatsen van de sfeer in de vele kamers, naar zijn persoonlijke reflecties, en tenslotte terug naar onszelf.

  Bij de tentoonstelling verschijnt een nieuwe (gratis) publicatie van Lee Kit met de titel ‘50 ways of installing an exhibition (and random stories)’.

  Lee Kit (1978, Hong Kong) heeft eerder geëxposeerd in o.a. Tate Modern, Londen, New Museum, New York en op de 55e Biënnale van Venetië en voor West een compleet nieuwe totaal installatie ontwikkeld.

   

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook