West Den Haag

  • 03/11/2023 • 14/01/2024

    Hexed, Vexed and Sexed - Theresa Hak Kyung Cha, Chang Jia, Haejung Jung, Hayoun Kwon, Eunsae Lee, Ye-Eun Min, Mackerel Safranski & Hong Lee Hyun Sook

    De expositie verwijst naar de beperkte vrijheid van vrouwelijke kunstenaars in de wereld van nu.

    Het roept de Hex op als een discipline van vrouwelijk intellect en politiek, in staat om sociale omstandigheden van binnenuit te transformeren. De Vex staat voor de spanning die ontstaat als vrouwen allianties moeten sluiten tussen klassen en rassen om een gebied van relatieve autonomie te creëren, te koesteren en te ontwikkelen. De Sex is de emancipatie van de complete mens, omdat het moet voldoen aan sociale verplichtingen. Werkelijke seksuele bevrijding bestaat niet. De rol van vrouwen in familierelaties en in de maatschappij in het algemeen is nog steeds beperkt en wordt bepaald door wat bell hooks de ‘white-supremacist-capitalist-patriarchy’ noemt. Aan de hand van het werk van deze pioniers, wier carrière de hele periode na de Koreaanse oorlog beslaat, van de jaren 60 tot nu, kunnen bezoekers zien hoe de vooruitzichten, behoeften en mogelijkheden voor vrouwen door de verschillende generaties heen zijn veranderd.

     

Over West Den Haag

West toont hedendaagse kunst in de voormalige Amerikaanse ambassade (ontworpen door Marcel Breuer) in het hart van de Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. Lezingen, presentaties, performances en discussies onderbouwen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks brochures, documentaires en de website brengen de verschillende aspecten van West samen.


Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook