West

  • 30/11/2018 •

    All Power to the People!vanmory Douglas & The Black Panthers

    Emory Douglas was als minister van cultuur van de Black Panther Party verantwoordelijk voor de grafische en visuele vormgeving. Zijn krachtige beelden staan symbool voor de Afro-Amerikaanse cultuur in de jaren 60 en 70 in de Verenigde Staten en de strijd voor verandering. West toont met deze solotentoonstelling werken uit de beginjaren van de Black Panther Party in de vorm van historische posters, kranten en foto’s.

    Speciaal voor Hoogtij zal in ultrakorte flitsrondleidingen van maximaal 10 minuten zal worden ingegaan op kracht van de rauwe tekeningen, de geschiedenis van de partij en hoe ze haar missie heeft ontwikkeld.

    Bezoek ons en maak persoonlijk kennis met kunstenaar en ‘Black Panther icoon’ Emory Douglas.

Over West

West heeft een internationaal tentoonstellingsprogramma waarbij kunstwerken worden getoond die een uitdaging zijn voor de conditionering van de kijkers en hun perceptie van kunst. West signaleert buitenlandse kunstenaars die nog niet eerder in Nederland te zien waren en introduceert jonge, veelbelovende Nederlandse kunstenaars op belangrijke internationale platforms. Lezingen, presentaties, performances en discussies ondersteunen het tentoonstellingsbeleid met een theoretische basis. Een reeks van brochures, de jaarboeken en de website www.west-denhaag.nl brengen de verschillende aspecten van West samen.


Groenwegje 136
2515 LR Den Haag

Routebeschrijving

urlfacebook