HOOGTIJ#63

HOOGTIJ#63

HOOGTIJ#63
De Haagse hedendaagse kunstroute
Vr. 27 november 2020
Online editie: www.hoogtij.net
Vanaf 19:00 u.

Op vrijdag 27 november kun je vanaf 19.00 uur Hoogtij online bezoeken. Elk deelnemer maakt speciaal voor deze avond een filmpje, te zien via het programma op deze website.

Virtuele tour
Online tour met gids (gratis, reserveren kan binnenkort tot do. 26 nov. )

Talkshow
Extra: online talkshow: Marie Jeanne de Rooij in gesprek met Cathy Jacob.

Door een technische storing is de talkshow pas wat later op de avond te zien
(de talkshow blijft online tot einde van het jaar).

Cathy Jacob is hoofd sector presentaties en lid van het Management Team Museum Boijmans Van Beuningen. Eerder werkte zij onder andere voor Kunstgebouw / Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. Cathy is momenteel ook lid Raad van Toezicht van WEST en voorzitter van BK-informatie. 

Marie Jeanne gaat met Cathy in gesprek over het spectaculaire en ambitieuze depotgebouw van Boijmans, over de plannen en de planning. Maar ook over de toekomst en de verbouwing van het museum. En hoe denkt zij over de gevolgen van deze corona-tijd voor de kunst, de kunstenaars en de kunstpodia. Ziet zij nieuwe interessante kunstactiviteiten ontstaan in deze ongewisse periode. Bieden de nieuwe kunstbeleidsplannen van Rotterdam en Den Haag wellicht mogelijkheden voor mooie samenwerking. En hoe ontwikkelt het actuele debat over kunst, politiek en identiteit zich en hoe om te gaan met oude en nieuwe mores. Cathy vertelt ook over een aantal bijzondere, persoonlijke kunstervaringen. 

Extra: de kunstpodcast EZELSOREN komt tijdens Hoogtij#63 naar Den Haag om verslag te doen. De makers Sjimmie Veenhuis  en Wim Warrink spreken daarin onbevangen over de kunst die zij zien. De twee zullen tijdens Hoogtij live het (online) aanbod bekijken en bespreken. De podcast is later te beluisteren via Spotify en Instagram.

Deelnemers:   …ism project space, Æther Haga, Galerie Maurits van de Laar, Grafische Werkplaats,  Heden,  Helena,  HOK gallery,  Maldoror Galerie, Nest, Parts Project, Projektruimte West end, Quartair, Refunc, Ruimtevaart, Satelliet expositie: Maakhaven, Galerie Sophie, The Balcony, TV04,  West Den Haag.


Hoogtij#63 27 nov. 2020
Hoogtij#64 5 maart 2021
Hoogtij#65 28 mei 2021

Lopen Fietsen Varen